Sähköpotkulaudoille uusia rajoituksia

Espoo Helsinki ja Vantaa ovat sopineet rajoituksista sähköpotkulautojen käytölle. Uudet nopeusrajoitukset ovat voimassa toistaiseksi. Päivisin uusi nopeusrajoitus on 20km/h. Öisin uusi nopeusrajoitus on 15km/h, kello 00-05 välillä. Nopeusrajoituksien lisäksi sähköpotkulaudat ovat kokonaan poissa käytöstä viikonloppuöisin (pe-la ja la-su) kello 00-05 välillä. Yökielto on voimassa vuoden loppuun.

– Vaikka sähköpotkulautailuun liitetyt lieveilmiöt ovat tähän mennessä olleet erityisesti Helsingin keskustan ilmiö, on järkevää luoda yhdenmukaiset pelisäännöt koko pääkaupunkiseudulle. Uskomme, että tämä kaupunkien ja operaattoreiden yhteinen viesti nopeus- ja aikarajoitusten muodossa on selkeä ja riittävän helppo ymmärtää, toteaa Suvi Kajamaa Espoon kaupungilta. – Nyt on sähköpotkulautoja käyttävien henkilöiden vuoro osoittaa vastuullisuutta sekä tilannetajua. On itsestään selvää, että laudoilla ajaessa sekä niitä pysäköidessä tulee huomioida muut kanssakulkijat. Vauhti on sovitettava kulloiseenkin tilanteeseen, laudoilla tulee ajaa aina selvin päin, eikä ketään saa kyyditä, Kajamaa jatkaa.

Uusilla nopeus- ja aikarajoituksilla pyritään vähentämään myös sähköpotkulaudoilla tapahtuneita tapaturmia, joita on ainakin Helsingissä esiintynyt erityisesti viikonloppuöisin. Espoossa sähköpotkulautailu on vielä pienimuotoisempaa, joten kehitystä seurataan myös Helsingin lukuihin peilaten.

Kolme sähköpotkulautoja vuokraavaa yritystä TIER, Voi ja Lime sitoutuvat uusiin rajoituksiin vapaaehtoisesti. Espoon kaupunki tekee tiivistä yhteistyötä yritysten kanssa. Vielä tämän syksyn aikana testataan esimerkiksi erilaisia pysäköinnin ohjaamiseen liittyviä keinoja Otaniemen suunnalla.

Katso myös

Kirjalansalmen sillan liikkeet ovat lisääntyneet

ELY-keskus vetoaa raskaan liikenteen kuljettajia noudattamaan Kirjalansalmen sillalle asetettuja liikennerajoituksia. Sillalla on havaittu raskaiden ajoneuvojen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x