Teollisuuden tilaukset pienenevät edelleen

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2020 elokuussa 17,3 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Tammi-elokuun aikana tilaukset vähenivät 14,7 prosenttia vuodentakaisesta.

Viime kuukausien laskeva kehitys teollisuuden uusissa tilauksissa jatkui elokuussa. Päätoimialoittain tarkasteltuna tilaukset vähenivät paperin, paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla 24,0 prosenttia sekä metalliteollisuudessa 19,1 prosenttia vuodentakaisesta. Kemianteollisuuden uudet tilaukset sen sijaan kasvoivat 3,6 prosenttia edellisvuodesta.

Teollisuuden uudet tilaukset -indeksi kuvaa yritysten uusien tilausten arvon kehitystä niiden hyödykkeiden ja palveluiden osalta, joiden tuotannon on tarkoitettu tapahtuvan Suomessa sijaitsevalla toimipaikalla. Tilasto perustuu harkinnanvaraiseen otokseen, jonka perushavaintoyksikkönä on yritys tai toimialayksikkö. Otokseen kuuluu kuukausittain 400 – 450 yritystä tai näiden toimialayksikköä. Indeksipistelukuja ja vuosimuutosprosentteja julkaistaan kuukausittain neljältä toimialalta.

Katso myös

Asunnon tai auton osto ei houkuta

Kuluttajien näkemykset sekä omasta että Suomen taloudesta heikkenivät huhtikuussa maaliskuuhun ja myös vuodentakaiseen verrattuna. Huhtikuussa …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x