torstai , lokakuu 10 2019
Uutisotsikot
Koti / Ajoneuvot & liikenne / Veneiden ensirekisteröintien määrät ovat kasvaneet

Veneiden ensirekisteröintien määrät ovat kasvaneet

Vesikulkuneuvojen ensirekisteröintien määrä kasvoi alkuvuonna 11 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Suosituin kulkuneuvo vesillä liikkumiseen on edelleen moottorivene. Myös vesiskoottereiden suosio on kasvussa. Eniten veneitä rekisteröitiin Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Vesikulkuneuvoja ensirekisteröitiin vuoden 2019 tammi-kesäkuussa yhteensä 2 857 kpl. Edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden ensirekisteröinnit lisääntyivät 11,1 prosenttia. Rekisteröintivelvoite koskee vähintään 5,5 metriä pitkiä purjeella tai moottorilla varustettuja vesikulkuneuvoja ja vesikulkuneuvoja, joiden moottoriteho on vähintään 15 kW (n. 20,4 hv).

Purjeveneiden ensirekisteröintimäärät ovat olleet pitkään erittäin alhaisia, mutta nyt tilanne näyttää kohenevan. Selvästi eniten alkuvuonna 2019 ensirekisteröitiin moottoriveneitä, 2 012 kpl. Määrä kasvoi edellisvuoteen nähden 8,5 prosenttia. Uusista veneistä yli 70 prosenttia on moottoriveneitä.

Vesiskoottereiden suosio jatkui edellisvuosien tapaan ja niitä rekisteröitiin alkuvuonna 757 kpl. Kasvua edellisvuoteen verrattuna oli 17,5 prosenttia.

Vesikulkuneuvojen rekisteröintimäärät vaihtelevat suuresti vuodenajasta riippuen: talvella rekisteröidään vain muutamia kymmeniä veneitä, kun taas keväällä ja kesällä rekisteröityjen määrä on useita satoja, jopa tuhansia veneitä kuukaudessa. Veneiden ensirekisteröinti painottuu suuriin kaupunkeihin ja rannikkoalueille. Eniten uusia veneitä rekisteröitiin Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Moottoriveneet yleisimpiä vesikulkuneuvoja

Moottoriveneet ovat suosituimpia kulkuneuvoja vesillä liikkumiseen. Kaikissa rekisteröidyissä veneissä moottoriveneet ovat vielä yleisimpiä, vuoden 2019 kesäkuun lopussa rekisterissä oli yhteensä 217 236 venettä ja näistä noin 90 prosenttia oli moottoriveneitä.  Veneiden pituus oli keskimäärin kuusi metriä ja yleisimpiä veneen nimiä olivat Maria, Helmi ja Bella.

Katso myös

Hirvieläinten metsästyskausi alkaa – kolaririskit kasvavat

Hirvien metsästyskausi alkaa koko maassa lauantaina 12.10. Hirvestyskausi saa hirvet tavallista enemmän liikkeelle, mikä voi …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *