Pride -näytelmän ei pitäisi kuulua Kelan toimintaan

Laki Kansaneläkelaitoksesta määrittelee Kelan tehtävät ja organisaation. On vaikea käsittää millä tavoin erilaisiin karvevaaleihin osallistuminen kuuluu Kansaneläkelaitoksen toimintaan. Kaikki Kelan toiminnot rahoitetaan luonnollisesti verovaroin, joka tekee asiasta omituisen. Onko kansalaisten eli veronmaksajien mielestä karnevaalileikit sopivia tuhlailukohteita verovaroille.

Kansaneläkelaitoksen tehtävistä säädetään eri etuuksia koskevissa laeissa ja sen hallintoa ja toimintaa valvovat eduskunnan valitsemat valtuutetut.

Laki Kansaneläkelaitoksesta määrittelee väljästi tehtävät, joten kyse on taas siitä keitä on julkisen laitoksen hallinnossa ja johdossa.

Kansaneläkelaitoksen toimielimiä ovat valtuutetut ja hallitus. Eduskunta valitsee kaksitoista valtuutettua ja valtuutetut valitsevat hallituksen jäsenet.

Karnevaalileikki ei sovi julkisille palvelulaitoksille

Kela on Helsinki Priden virallinen kumppani. Mitä tarkoittaa virallinen kumppani? Tarkoittaako se verovarojen ja ilmaisen työvoiman sekä mainonnan jakamista yhdistykselle? Tapahtuman järjestää Helsinki Pride -yhteisö ry. Kela väittää toiminnan olevan tasa-arvo-, yhdenvertaisuus- ja vastuullisuustyötä. Sitä se ei ole. Yksittäiseen tapahtumaan osallistuminen ei edistä tasa-arvoa vaan vääristää sitä.

Kelan henkilökunta on kulkenut viireineen ja sateenkaarikuvioituneilla lippiksilla varustautuneina tapahtumassa. Lisäksi Kelan talolla Töölössä on liputettu sateenkaarilipuilla viikon ajan ja asiakaspalvelupisteillä on ollut julisteita, infonäytöillä kuvia ja työntekijöiden kaulassa sateenkaarenvärisiä avainnauhoja. Haluavatko veronmaksajat tosiaankin maksaa Kelan henkilökunnalle palkkaa karnevaalileikeistä?

Kelaan on myös perustettu kelalaisten oma sateenkaariverkosto vuonna 2019. Verkostossa on yli 50 kelalaista. Myös valtioneuvostossa on sateenkaariyhteistyöverkosto, jonka toimintaan Kela on kertonut osallistuvansa.

Kelan toiminta asettaa ihmisiä eri ryhmiin ja aiheuttaa ainoastaan häiriötä ja haittaa yhdenvertaisuudelle. Oikea toimintatapa olisi olla lietsomatta kenenkään seksuaalista suuntautumista, syntyperää, ihinväriä tai muuta vastaavaa seikkaa. Sellainen toiminta on ainoastaan haitaksi. Yhdenvertaisuus toteutuu vain siten että ei tehdä tarkoituksellisesti eri ihmisryhmiä ja rummuteta heidän ominaisuuksiaan.

On todella omituista, että julkinen kansalaisia varten oleva laitos osallistuu eri ryhmien ja yhdistyksien aatteisiin ja toimintaan. Kelan ja muidenkin julkisten laitoksen pitäisi olla neutraaleja. Niiden tehtävä ei ole ottaa kantaa aatteisiin.

Katso myös

Eläke on toimeentulotuki

Palkasta pidätettävä eläkemaksu on samanlainen lakisääteinen pidätys kuin verokin. Eläkkeellä olevien eläkkeitä maksavat joka kuukausi …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Eniten ääniä saaneet
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
Salonen Pekka
Salonen Pekka
3 years ago

Suomessa on menty hakoteille monen julkisen toimiajan kohdalla. Niiden tehtävä ei ole viihde, eikä kannanotto mihinkään ideologiaan.

1
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x