Lääkekorvauslaskuri kertoo korvattavuuden

Apteekki.fi-palvelun lääkekorvauslaskurilla voi tarkistaa reseptiostojen korvattavuuden 50 euron alkuomavastuun täyttymisen jälkeen. Palvelun etusivulta löytyvä Lääkekorvauslaskuri on helppokäyttöinen. Laskuriin syötetään lääkkeen nimi ja valitaan tarjolle tulevasta listasta oikea valmiste eli oikea vahvuus, lääkemuoto (esimerkiksi tabletti tai kapseli) ja oikea pakkauskoko. Laskurin korvaustiedoista valitaan oikea korvaukseen oikeuttava tieto.

Lääkekorvauslaskuri kertoo lääkkeen hinnan lisäksi yhden pakkauksen hinnasta asiakkaalle maksettavaksi jäävän osuuden. On hyvä huomata, että Lääkekorvauslaskurissa yksittäisen lääkkeen hinnassa on aina mukana apteekin toimitusmaksu veroineen (2,39 eur). Jos asiakas ostaa samalla reseptillä useamman pakkauksen, peritään reseptikohtainen toimitusmaksu vain kerran. Lääkekorvauslaskuri ja lisätietoa korvauksista löytyy osoitteesta www.apteekki.fi.

Uudet lääkekorvaukset pähkinänkuoressa

  • Täysi-ikäisille vuosittainen 50 euron alkuomavastuu, jota aletaan periä sen vuoden alusta, kun henkilö täyttää 19 vuotta.
  • Peruskorvaus 40 %
  • Erityiskorvaus 65 % tai 100 %
  • Ylemmän erityiskorvauksen (100 %) lääkkeistä asiakas maksaa 4,50 euron omavastuun asiointikertaa kohden.
  • Lääkekulujen vuosiomavastuu korvattavissa lääkkeissä on 610,37 euroa vuonna 2016. Vuosiomavastuun täytyttyä asiakas maksaa korvattavasta lääkkeestä 2,50 euron ostokertakohtaisen omavastuun.
  • Alku- ja vuosiomavastuun täyttymistä voi seurata Kelan asiointipalvelussa, johon kirjaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Palvelu on osoitteessa kela.fi/asiointi.

Katso myös

Masennuksesta annetaan yleisesti harhaanjohtavaa tietoa

Ihmisille tarjotaan yleisesti harhaanjohtavaa tietoa masennuksesta, kertoo Turun yliopiston ja Taideyliopiston tuore tutkimus. Tutkijoiden mukaan …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x