Treehotel Ruotsin Haradsissa. Löydätkö kuvasta hotellihuoneen ?

Kiinnostaako erikoisempi hotellimajoitus

Jos perinteiset hostellit ja hotellit kyllästyttävät, vaihtoehtoisiakin majoitusmuotoja on tarjolla. Matkahakukone momondo.fi listasi kuusi toinen toistaan uskomattomampaa, mutta kuitenkin todellista, hotellia Euroopassa. Aina ei tarvitse lähteä kuitenkaan merta edemmäs kalaan – listalta löytyy myös yksi suomalainen hotelli kotimaanmatkailusta kiinnostuneille.

Usein hotellihuoneet ja -aamupalat  toistavat maasta riippumatta samaa kaavaa, joten jos kaipaa lomalla täysin ainutlaatuisia elämyksiä, myös hotellivalintaan kannattaa kiinnittää huomiota.

Treehotel – Harads, Ruotsi
Treehotel Ruotsin Lapissa yhdistelee pohjoismaista luontoystävällistä suunnittelua ympäröivän metsän rauhaan. Hotelli ei ole erityisen edullinen, mutta se on ihanteellinen lomapaikka hiljaista mietiskelyä ja stressistä irtaantumista varten. Treehotellista löytyy kuusi ainutlaatuista huonevaihtoehtoa, jotka on muotoiltu ja nimetty esimerkiksi UFO:n ja linnunpesän mukaan.

Karosta Prison – Liepãjä, Latvia
Kiinnostaako vankilaelämä, mutta haluat pysytellä kaidalla polulla? Latvian länsirannikolla sijaitsevassa Liepājassa pääset tutustumaan elämään telkien takana yöpymällä vankilahotellissa. Karosta Prison on armeijan entinen kurinpitolaitos, jota hallitsi aluksi Tsaarivalta ja sittemmin KGB. Vankila avattiin yleisölle 90-luvulla roolileikkimäisenä museona, jossa voi myös viettää yönsä sellissä. Huomattavan edulliseen hintaan pääsee viettämään yönsä sellin rautasängyssä vankilaruoan siivittämänä vakavien vanginvartijoiden vahtiessa sinua läpi yön. Myös lapset ja nuoret ovat tervetulleita!

Faralda – Amsterdam, Alankomaat
Jos olet korkeanpaikankammoinen, vältä Amsterdamin trendikkään NDSM-satamalaiturin yläpuolella riippuvaa Faralda-hotellia. Tämä luksushotelli avasi ovensa vuonna 2014 kunnostettuun vanhaan nostokurkeen, ja sen kolme sviittiä sijaitsevat 50 metrin korkeudessa skeittareiden, taiteilijoiden ja aloittelevien pienyritysten suosiman alueen yllä. Yliampuvasti sisustetuista sviiteistä on käynti ulkoilmaporealtaalle ja Amsterdamin parhaisiin näköaloihin, ja todelliset extreme-harrastajat pääsevät hyppäämään myös benjihypyn.

Faralda-hotelli Amsterdamissa sopii huimapäille.
Faralda-hotelli Amsterdamissa sopii huimapäille.

 

Dragholmin Linna – Odsherred, Tanska
Dragsholmin linna on jo satojen vuosien ajan ollut yksi Tanskan ihastuttavimmista rannikkokohteista, mutta heikkohermoisten ja säikkyjen ei kannata majoittua täällä. Linnoitus on peräisin 1200-luvulta ja sen pihoilla ja ravintoloissa kerrotaan vaeltelevan jopa sata haamua, joiden ansiosta hotellia kutsutaankin Euroopan kummittelevimmaksi linnaksi. Kummituksiin kuuluu muun muassa entinen palvelija Grey Lady, jonka kerrotaan avustavan kernaasti reissaajia matkalaukkujensa purkamisessa, sekä ympäri tiluksia hevosella ratsastava skotlantilainen kuninkaallinen ja entinen vanki, Bothwellin jaarli. Traagisin tarina kertoo nuoresta aatelisesta nimeltään White Lady, jonka isä lukitsi tämän huoneeseensa, koska White Lady rakastui tavalliseen linnatyöläiseen. Vieläkin karmivamman tarinasta tekee se, että 1930-luvulla linnan entisöinnin yhteydessä seinien sisältä löytyi valkoisessa mekossa haudattu luuranko.

Beermoth – Aviemore, Skotlanti
Lompakkoystävällisempää lomaa voi viettää Skotlannin ylämaan kauniissa maisemissa esimerkiksi vanhaan palokunnan autoon rakennetussa viihtyisässä hotellihuoneessa. Yhteen Cairngormin kansallispuiston hiljaisimmista nurkista sijoitetusta rekasta ei luksusta löydy, mutta viehätysvoimaa on vaikka muille jakaa! Huoneesta löydät ainoastaan parisängyn, puulattian, pienen keittiön ja puuhellan, mutta seinustalta aukeaa henkeäsalpaavat näkymät.

Snow Village – Kittilä, Suomi
Aivan Lapin sydämessä, 190 kilometriä napapiiristä pohjoiseen, sijaitsee ehkä Suomen erikoisin hotelli, Kittilän Snow Village. Joka vuosi hotelli kerää 15 miljoonaa kiloa lunta ja rakentaa siitä 20 000 neliömetrin laajuisen mestariteoksen. Yli 30 hotellihuoneen lisäksi alueelta löytyy muun muassa jääravintola, jääbaari ja igludisko. Jokainen huone on myös koristeltu yllättävin jääveistoksin, esimerkiksi tontuista kulmikkaisiin jääkristalleihin. Kahdesta viiteen pakkasastetta voi kuulostaa epämiellyttävältä, mutta lämpömakuupussit ja herätyksen yhteydessä tarjoiltu kuuma marjamehu takaavat viihtyisän yöpymisen. Jos kuitenkin muutat mielesi, käytettävissä on myös maanalainen sauna ja lämmin varahuone.

Katso myös

Hyvinvointialueille ei uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025

Yksikään hyvinvointialue ei saa uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025. Hyvinvointialueet voivat kuitenkin jatkaa aiempia investointihankkeita normaalisti, …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x