Kaikki EU:n ulkopuolelta tulevat paketit täytyy tullata

Kaikki EU:n ulkopuolelta tulevat paketit täytyy tullata ja niistä on maksettava arvonlisävero 1.7.2021 alkaen. Muutos tulee voimaan kaikissa EU:n jäsenmaissa. EU:n ulkopuolisten verkkokauppaostosten ruuhkautuminen on todennäköistä heinäkuussa. Verkosta ostajien kannattaa huomioida, että usein paketin matka EU:n ulkopuolelta kestää viikkoja.

Tulli on valmistautunut tulevaan muutokseen pitkäjänteisesti. Järjestelmäuudistusten lisäksi Tulli on panostanut lähetysten valvonnan ja tarkastusten sujuvoittamiseen. Asiakaspalvelua on vahvistettu rekrytoinnein ja väliaikaisia resursseja on kerätty myös talon sisältä.

– Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä sidosryhmiemme kanssa niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Tulli-ilmoitusten vuotuinen määrä nousee nykyiseltä alle miljoonan vuositasolta yli kymmeneen miljoonaan tai jopa enemmän. Uusi tietojärjestelmäkokonaisuus voi joutua koville. Olemme testanneet järjestelmien toimivuutta, mutta erilaisista viiveistä johtuen riskejä silti on. Myös kumppanien järjestelmät voivat tuottaa haasteita, samoin tavaroita tilaavien puutteellinen tietämys muutoksesta – Tämän vuoksi haluammekin nostaa jo nyt esille EU:n ulkopuolelta tulevien tavaroiden mahdolliset ruuhkautumiset heinäkuussa. Pahimmassa tapauksessa näiden uusien tullattavien lähetysten saapuminen vaikuttaa myös koko tullausjärjestelmän kapasiteettiin ja sitä kautta ulkomaankaupan sujuvuuteen, kertoo Tullin pääjohtaja Hannu Mäkinen.

Paketti voi jäädä heinäkuun ruuhkaan

Tulli arvioi, että koko Euroopan unionin yhteinen arvonlisäverouudistus tulee vaikuttamaan verkkokauppaostosten sujuvuuteen heinäkuussa. Merkittävää on paketin saapumispäivä eli nyt tilatun paketin voi joutua tullaamaan ja maksamaan siitä arvonlisäveron, jos se saapuu perille vasta heinäkuussa.

– Suosittelemmekin kaikkia pohtimaan kiireellisten tilaustensa kanssa, mistä tuotteen hankkii. Laajojen uudistusten ollessa kyseessä ennakoimattomat ongelmat ovat aina mahdollisia. EU:n ulkopuolelta toimitettavien pakettien toimitusajat ovat usein viikkoja, joten nyt tilatut paketit voivat jumiutua mahdollisiin heinäkuun ruuhkiin, kertoo tulliylitarkastaja Nadja Painokallio.

Miljoonat uudet tullattavat paketit tulevat varautumisesta huolimatta näkymään kaikella todennäköisyydellä myös Tullin asiakaspalvelun vastausajoissa. Useisiin kysymyksiin löytyy apua kuitenkin Tullin verkkosivuilta.

– Moniin tullausongelmiin löytyy apu verkkosivuiltamme ja niin ikään henkilöasiakkaan tuontitullauspalvelun ohjeistus pyrkii vastamaan yleisempiin ongelmiin. Ohjeet tulevat löytymään kootusti uudistuksesta kertovalta Kaikki tullataan -sivultamme, jatkaa Painokallio.

EU:n yhteisen uudistuksen tavoitteena on luoda tasavertaisemmat kilpailuedellytykset kotimaisille ja muille unionin alueella toimiville yrityksille verrattuna EU:n ulkopuolisiin verkkokauppamyyjiin. Tällä hetkellä enintään 22 euron arvoiset lähetykset ovat pääasiassa verovapaita ja niitä tilataan vuosittain miljoonia EU:n ulkopuolelta.

Katso myös

juoko kissa

Juoko kissasi tarpeeksi vettä

Nesteytys on tärkeää, myös kissoille. Kissa on alun perin aavikkoeläin, joka sai tarvitsemansa nesteen ruoasta. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Eniten ääniä saaneet
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
Tapio
Tapio
3 years ago

Tämä on älytöntä. ”Miettikää mistä kannattaa ostaa”. Mitä miettimistä, jos jotain ei saa kuin EU:n ulkopuolelta. Kyllä, heinäkuussa varmasti pakettien kulku jumittaa kun jo nyt paketit seisoo varastoissa 1-3vko. Hassua, että kukaan ei osaa sanoa onko olemassa mitään kattorajaa, minkä verran lähetysten kulku saa myöhästyä. Luulisi kuluttajanturvassa olevan jotain, ettei valtio voi vain pitää maksettua tilausta kuukausi kaupalla vain koska nyt kävi näin.

Niin, ja tuo Postin palvelumaksu (vaikka asiakas tekee kaiken työn (tullaus, maksut). Vain 2,90e, kunnes ruuhkien ja muiden selitysten myötä hinta nousee 1-2 euroa puolivuosittan. JA tuotakaan ei voi maksaa omalta tililtä,ainoastaan Visalla tai muulla vastaavalla kortilla. Ja sitäkään mainita vasta kuin olet jo maksanut ALV-kulut ja siirtynyt postin maksusivustolle. Mites, periköö kaikkien EU-maiden postilaitokset moista lisämaksua vai onko aito Suomalainen keksintö?

1
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x