Hyundai uutuuksia Jyväskylän MM-rallin yhteydessä

Hyundai Motor Finland sekä Hyundai Motorsport lähtevät Suomen MM-ralliin tosimielellä. Hyundai Motor Finland tuo viivalle ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävän täysin uuden Hyundai Tucsonin sekä uudistuneen i30-malliston huipulle sijoittuvan Hyundai i30 Turbon.

Hyundai Motorsport on valmistautunut Jyväskylän MM-ralliin jo alkukesästä saakka, jolloin tiimi kävi testaamassa Suomessa. Tuolloin rallipoluilla nähtiin myös ensi vuonna Monte Carlossa aloittava täysin uusi i20 WRC. Jyväskylän nopeille sekä useita hyppyjä sisältäville erikoiskokeille Hyundai Motorsport lähtee tänä vuonna kolmen kuljettajan voimin. Thierry Neuville ja Dani Sordo edustavat Hyundai Shell World Rally Teamia ja kolmantena autona rallireitille lähtee Hayden Paddon Hyundai Mobis Rally Teamin väreissä.

Uusi Hyundai Tucson

Hyundain uutuusmallit esitellään Jyväskylän Paviljongin huoltoalueella suomalaisille rallifaneille ensimmäisten joukossa. Ennakkoesittelyyn tuleva uusi Tucson on rakennettu uudelle alustalle, mikä mahdollistaa runsaat sisätilat. Autossa on erinomainen sisä- ja ulkomittojen suhde. Sisätilat on optimoitu niin, että matkustamo on mukava ja ilmava. Tavaratilaa on 513 litraa takaistuimet normaaliasennossa.

Tucson sisältää lukuisia aktiivisia elektronisia ajamisen apujärjestelmiä, kuten automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän, kaistavahdin, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmän, kuolleen kulman varoitusjärjestelmän, nopeusrajoituksen tunnistustoiminnon sekä törmäyksessä aktivoituvan ja mukautuvan konepellin.

Moottorivalikoimissa on turboahdettu 1,6-litrainen (177 hv) T-GDI -moottori kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla tai seitsemänvaihteisella kaksoiskytkinvaihteistolla. Toisena bensiinivaihtoehtona on 1,6-litrainen GDI (135 hv). Diesel-vaihtoehtoja on kolme: 1,7-litrainen (115 hv), 2,0-litrainen (136 hv) ja 2,0-litrainen 186 hv).

Uusi Hyundai Tucson tulee myyntiin Suomessa syyskuussa.
Uusi Hyundai Tucson tulee myyntiin Suomessa syyskuussa.

Toinen Jyväskylässä esiteltävistä Hyundai-uutuuksista on päivittyneen i30-malliston huipulle sijoittuva sporttinen erikoismalli i30 Turbo. Turbo on saatavana Suomessa 5-ovisen korimallin yhteydessä. Hyundain testikeskuksissa Nürburgringillä sekä NamYangissa suunnitellun kehitystyön tavoitteena oli urheilullisuus, käyttömukavuus sekä ajamisen ilo.

Auto on varustettu urheilullisella alustalla, nopealla ohjauksella ja tehokkailla sekä suuremmilla jarruilla. Urheilullista ajettavuutta on ajateltu myös yksilöllisillä grafiitin värisillä, 18-tuumaisilla kevytmetallivanteilla sekä 215/40R18 -renkailla. Edessä 300 mm jäähdytetyt levyjarrut ja takana 284 mm levyjarrut. Voimanlähteenä on turboahdettu versio 1,6-litraisesta GDi-moottorista. Moottori tuottaa tehoa 137 kW kW (186 hv)/5500 rpm, ja 265 Nm:n väännön jo 1500 kierroksesta aina 4500 r/min saakka.

Mallisto uudistuu edelleen

Hyundai on kiihdyttänyt tuoteuutuuksien lanseerauksia Euroopassa ja liki 80 % tuotevalikoimasta on uutta. Tuoteuudistusstrategia on saanut aikaan sen, että Hyundain mallivalikoiman vanhimmaksi malliksi on pian jäämässä i10, vaikka sekin lanseerattiin vasta vuonna 2014.

Thomas A. Schmid, Hyundai Motor Europen operatiivisten toimintojen johtaja.
Thomas A. Schmid, Hyundai Motor Europen operatiivisten toimintojen johtaja.

– Me suunnittelemme autoja, jotka täyttävät asiakkaan niille asettamat vaatimukset, sanoo Thomas A. Schmid, Hyundai Motor Europen operatiivisten toimintojen johtaja. – Keskitymme eurooppalaisen ostajan erityistarpeisiin. Tällainen lähestymistapa auttaa kasvattamaan myyntiämme markkina-alueella, jolla kilpailu on todella kovaa. Meillä on kiistatta markkinoiden nuorin automallisto, jonka myyntiä pian vauhdittaa myös täysin uuden Tucsonin esittely. Sen avulla asiakkaamme ymmärtävät entistä paremmin mallivalikoimamme monipuolisuuden, ja samalla houkuttelemme yhä enemmän uusia asiakkaita valitsemaan Hyundain.

Hyundai Motor Company myi vuonna 2014 koko maailmassa yhteensä 4.961.877 uutta autoa. Viime vuonna uusia Hyundai-malleja rekisteröitiin Euroopassa yhteensä 424.467 kappaletta. Euroopan alueella myydyistä Hyundai-malleista 95 % on suunniteltu, kehitetty ja testattu Euroopassa. Autoista 90 % valmistetaan Hyundain tehtailla Tsekin tasavallassa ja Turkissa. Hyundai myy autoja yhteensä 30 eri Euroopan maassa.

Katso myös

Vuonna 2030 lähes joka viides auto on täyssähköauto

Autoalan ennusteiden mukaan nykykehityksellä autokannassa on vuonna 2030 hieman alle 800 000 ladattavaa henkilöautoa. Näistä …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x