Espoon kaupunki myy Espoon sairaalan kiinteistön LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky:lle, mikäli kaupunginhallitus hyväksyy kaupan. (Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy).

Espoon kaupunki myy sairaalan kiinteistön

Espoon kaupunki on valmistellut sote-uudistuksen toimeenpanon takia Espoon sairaalan kiinteistön myymistä LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky:lle. Kauppakirja on allekirjoitettu ehdollisena ja kauppa toteutuu, jos Espoon kaupunginhallitus hyväksyy sen. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 10. tammikuuta.

Kiinteistö Oy Espoon sairaalan osakekannan myynnin valmistelu on tehty pääosin syksyn 2021 aikana. Kaupan vaatimuksena oli, että uudella omistajalla on Suomessa paikallinen hallinto. Tarjouksia tuli kymmenen, joista toiselle kierrokselle pääsi kuusi.

Myyntikohteesta oltiin erittäin kiinnostuneita kansainvälisestikin. Kotimainen laajan omistuspohjan kiinteistöpääomarahasto pärjäsi kovassa kansainvälisessä kilpailussa. LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky:ssä sijoittajina ovat Keva, LähiTapiola, Valtion eläkerahasto, Kirkon eläkerahasto ja Eläkekassa Verso.

Osakkeiden velaton kauppahinta on 295 miljoonaa euroa. Toteutuessaan kaupassa uudelle omistajalle siirtyisi sairaalan rakennuksen omistava yhtiö maanvuokraoikeudella.

Vuokrasopimus siirtyy Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle

Espoon kaupungin Tilapalvelut-liikelaitos on valmistellut tilojen vuokrasopimusta LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky:n kanssa Espoon sairaalan toimitilojen vuokraamisesta sillä edellytyksellä, että kauppa toteutuu. Kaupan toteutuessa Tilapalvelut vuokraa toimitilat edelleen hyvinvoinnin ja terveyden toimialan käyttöön. Vuoden 2023 alusta lähtien, jolloin sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisvastuu siirtyy sote-uudistuksen myötä kunnilta hyvinvointialueille, vuokrasopimus siirtyy Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle.

Vuokrasopimus on 20-vuotinen ja sen jälkeen vuokralaisella on mahdollisuus jatkaa vuokra-aikaa viiden vuoden jaksoissa kolme kertaa.

Vuokranantaja vastaa peruskorjauksista ja uusimisista lukuun ottamatta kiinteistön sairaalatoimintaan liittyviä laitteita. Kauppa ei aiheuta muutoksia Espoon sairaalan toimintaan vaan se jatkuu ennallaan. Sairaalan ylläpito on Tilapalveluilla, joka vastaa siitä entisten sopimustoimittajien kanssa.

Tilapalvelujen vuokraamat tilat käsittävät noin 80 prosenttia kohteen vuokrattavasta pinta-alasta. Muita vuokralaisia ovat HUS-Tilakeskus, Jorvin apteekki ja R-kioski.

Katso myös

Poliisi tutkii Helsingin keskustassa tapahtunutta ampumistapausta

Helsingin poliisin rikostutkintayksikkö on tutkinut Helsingin keskustassa 26.4. osoitteessa Antinkatu 1 noin kello 04 tapahtunutta …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x