eCall-hätäviestipalvelu kaikkiin uusiin autoihin

eCall-hätäviestinpalvelun avulla onnettomuuteen joutuneen auton tyyppitiedot ja sijaintipaikka välittyy tarkasti hätäkeskukseen ja apua pystytään lähettämään mahdollisimman pian. Samalla avautuu myös puheyhteys auton ja hätäkeskuksen välille.

”Onnettomuustilanteissa eCall lähettää hätäkeskukseen datapaketin, mikä sisältää tietoa muun muassa ajoneuvon kulkusuunnasta, sijainnista, ajoneuvotyypistä sekä myös siitä, onko hälytys tehty manuaalisesti vai automaattisesti. Näiden tietojen avulla pystymme välittämään onnettomuuspaikalle lähimmän ja tarkoituksenmukaisimman avun”, kuvailee Hätäkeskuslaitoksen teknisten palvelujen johtaja Jukka Aaltonen uutta hätäviestipalvelua.

Ensi vuonna liikenteessä tavataan autoja, jotka soittavat onnettomuuden sattuessa automaattisesti suoraan hätäkeskukseen.
Maaliskuun 2018 jälkeen tyyppihyväksytyt henkilö- ja pakettiautomallit tulee olla varustettuja eCall-palvelulla ja onkin arvioitu, että ensimmäiset palvelua hyödyntävät autot tulevat liikenteeseen Suomessa ensi vuoden aikana.

Monilla autovalmistajilla on myös omia hätäviestisovelluksia, joita voi edelleen käyttää. Kaikille ilmaisen eCall-palvelun hyötyinä on sen toimivuus koko EU:n alueella sekä se, että eCall ottaa suoraan yhteyden hätäkeskukseen.

”Hätäkeskuslaitos suosittelee ajoneuvovalmistajille yleiseurooppalaista eCall-järjestelmää, mistä hätäpuhelu ohjautuu suoraan hätäkeskukseen ilman välikäsiä. Hätäkeskustietojärjestelmä on yhteen sovitettu vain eCallin kanssa”, Aaltonen kertoo.

eCall-järjestelmä on esimerkki turvallisuutta parantavasta, uutta teknologiaa hyödyntävästä palvelusta.

Katso myös

Mopot ja sähköiset liikkumisvälineet poliisin ja Traficomin kevätsyynissä

Poliisi valvoo ensi viikonloppuna 24.-26.5. koko maassa kaksipyöräisten ajoneuvojen rakennetta ja kuntoa, kuljettajien ajokuntoa, suojakypärän …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x