Yökahviloiden toimintaa rajoitetaan Uudellamaalla

Koronaepidemian leviämisvaiheessa olevan Uudenmaan maakunnan ravitsemisliikkeille tulee muita maakuntia tiukempia rajoituksia. Asiaa koskeva valtioneuvoston asetus tulee voimaan 26.11. klo 00.00.

Asetuksella puututaan Uudellamaalla ns. yökahvilatoimintaan rajoittamalla aukioloaikoja. Ravitsemisliikkeet voivat avata jatkossa ovensa sulkemisen jälkeen uudelleen aikaisintaan klo 05 ja olla auki kello 23 asti. Aukioloaikojen rajoitukset eivät koske huoltoasemien yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Uudellamaalla kaikkien ravitsemisliikkeiden anniskelu päättyy edelleen klo 22. Ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, käytössä on aiempaan tapaan puolet asiakaspaikoista. Ruokaravintoloissa asiakaspaikoista voidaan käyttää 75 prosenttia.

Maakuntien ravitsemisliiketoiminnan rajoitukset pysyvät ennallaan

Kiihtymisvaiheessa olevien Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Pohjanmaan maakuntien ravitsemisliikkeissä rajoitukset ovat 26.11. lukien samat kuin tähänkin asti. Alkoholin anniskelu on näiden maakuntien kaikissa ravitsemisliikkeissä sallittu kello 7-22 välillä. Ravintola, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, saa olla auki kello 24-23 ja käytössä voi olla puolet asiakaspaikoista. Muut ravintolat saavat olla auki kello 01-24 ja käytössä saa olla 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Muissa maakunnissa, joissa epidemia on perustasolla, ei edelleenkään rajoiteta asiakaspaikkoja. Kaikki ravitsemisliikkeet saavat anniskella alkoholia kello 7-24 välisenä aikana. Ravintola, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, saa olla auki klo 02-01. Muiden ravintoloiden aukioloaikoja ei rajoiteta.

Ravitsemisliiketoimintaa koskevista rajoituksista on säädetty tartuntatautilain määräaikaisessa 58 a §:ssä, joka on voimassa 28.2.2021 asti. Tarkemmista rajoituksista säädetään valtioneuvoston asetuksella. Niissä säädetään ravitsemisliikkeiden anniskelu- ja aukioloajan rajoittamisesta maakunnittain ja ravintolatyypeittäin.

Katso myös

Onko koirasi ilmoitettu rekisteriin?

Koirien tunnistusmerkintä ja rekisteröinti ovat olleet pakollisia tammikuusta 2023 alkaen. Jos koiran haltija ei ole …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x