Yksityinen päiväkotitoiminta muuttuu luvanvaraiseksi

Varhaiskasvatuslakia ehdotetaan muutettavaksi siten, että jatkossa yksityisen päiväkotitoiminnan harjoittaminen edellyttäisi lupaviranomaisen hyväksyntää nykyisen ilmoitusmenettelyn sijaan. Valtioneuvosto antoi torstaina asiaa koskevan hallituksen esityksen.

Yksityinen perhepäivähoito jää jatkossakin ilmoitusmenettelyn piiriin.

Lupahakemus uuden päiväkodin aloittamiseksi tehtäisiin suoraan lupaviranomaiselle (AVI) Päiväkotitoimintaa ei saisi aloittaa tai toimintaa muuttaa olennaisesti ilman lupaviranomaisen hyväksyntää. Kuntien tehtäväksi jäisi lupaviranomaisten pyynnöstä tarvittavien tarkastusten toimittaminen.

-Laadukas varhaiskasvatus on tärkeä osa lapsen oppimista ja kasvua. Yksityisen varhaiskasvatustoiminnan luvanvaraisuus turvaa toiminnan laatua nykyistä paremmin ja varmistaa osaltaan jokaisen lapsen oikeutta hyvään varhaiskasvatukseen, sanoo opetusministeri Li Andersson.

Esityksen taustalla on pääministeri Marinin hallituksen hallitusohjelman kirjaus: Yksityisten varhaiskasvatuspalveluiden on toimittava samoilla laadullisilla kriteereillä kuin julkisten. Yksityisten varhaiskasvatuspalveluntuottajien toiminta tulee olla luvanvaraista.

Varhaiskasvatuslain muutoksen on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2023.

Katso myös

Joka kolmas hyvinvointialueen työntekijöistä eläköitymässä

Kevan eläköitymisennusteeseen on koottu tiedot hyvinvointialueiden ammateista eläkkeelle siirtyvistä. Raportissa tarkastellaan entiseen tapaan myös kunta-alan, …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x