Rosatomin pääkonttori sijaitsee Moskovassa.

Venäjän ydinvoimalat tuottivat ennätysmäärän sähköä

Venäjän ydinvoimalat, joita operoi Rosatom-yhtiöihin kuuluva Rosenergoatom, tuottivat vuonna 2019 ennätysmäärän sähköä – yli 208,7 miljardia kilowattituntia.

Kokonaistuotanto oli yli 4,5 miljardia kWh enemmän kuin edellisvuonna ja myös 3 % budjetoitua enemmän. Suurimman kontribuution venäläisten ydinvoimaloiden ennätyslukemiin tuottivat Rostovin ydinvoimalaitos (yli 33,8 miljardia kWh), Kalinin ydinvoimalaitos (yli 31 miljardia kWh) ja Balakovon ydinvoimalaitos (n. 30 miljardia kWh).

Ydinvoiman osuus Venäjän sähkön kokonaistuotannosta on tällä hetkellä noin 19 %. Voidaan sanoa, että laskennallisesti joka viides lamppu palaa ydinvoimaloiden tuottamalla sähköllä. Kaiken kaikkiaan Venäjän Euroopan puoleisessa osassa ydinvoiman osuus sähköntuotannosta on 40 %.

ROSATOMin pääkonttori on Moskovassa. Se kokoaa yhteen yli 300 konserniyhtiötä ja organisaatiota sekä yli 250 000 työntekijää. Yhtiöllä on maailman toiseksi suurimmat uraanivarannot, se hallitsee 40 prosenttia uraanin rikastamismarkkinoista maailmanlaajuisesti ja se on maailman suurin viimeisimmän sukupolven ydinvoimalaitosten rakentaja. Yhtiön vientitilausten arvo tulevalle kymmenelle vuodelle on 133 miljardia dollaria.

Katso myös

Arvonlisäveron alarajahuojennus poistuu

Arvonlisäveron alarajahuojennus poistuu vuoden 2025 alussa. Samallasuomalaisyrityksille tulee mahdollisuus hyödyntää sen EU-maan alv-vapautusta, johon ne …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x