Golfin uusi tasoitusjärjestelmä käytössä

Helmikuussa 2020 Suomen kaikki yli 140 000 golfaajaa siirtyi uuteen maailmanlaajuiseen tasoitusjärjestelmään (World Handicap System, WHS) ja saivat uuden tasoituksen. WHS luo yhtenäiset perusperiaatteet kaikkialle yhdistäen kuusi erilaista tasoitusjärjestelmää.

Maailmalla uudistus koskettaa noin 60 miljoonaa golffaria. Suomi oli ensimmäinen WHS-järjestelmän käyttöönottanut maa Euroopassa, Ruotsi ja Norja seurasivat perässä maaliskuussa.

– Kokonaisuudessaan siirtymä meni paremmin kuin mitä uskoimme odottaa. Lähes kaksi miljoonaa golfkierrosta siirrettiin golfseurojen käyttämistä tietojärjestelmistä Golfliiton uuteen keskusjärjestelmään. Suurin osa näistä meni suunnitelmien mukaan vaikka joidenkin golfseurojen ja pelaajien osalta historiatietoja jäi puuttumaan, Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen kertoo.

Suurin muutos suomalaisille golfareille on tasoituksen laskeminen jatkossa keskiarvolaskentana – 8 parasta viimeisestä 20 tasoituskierroksesta. Aiemmin tasoitus laskettiin vertaamalla pelaajan viimeisintä kierrosta hänen nykyiseen tasoitukseensa.

– Tasoitus on ainutlaatuinen konsepti urheilu- ja hyvinvointimaailmassa. Se yhdistää golfaajia ympäri maailman ja antaa eritasoisille pelaajille mahdollisuuden ottaa tasapuolisesti mittaa toisistaan missä vaan, milloin vaan. Varmasti tämän takia tasoitusjärjestelmä onkin hyvin keskeinen osa golfpelin rakenteita, Aarni Nordqvist Golfliitosta kertoo.

Hyötyjä ja digiä

WHS tuo useita hyötyjä golfareille. Keskiarvolaskenta reagoi ketterämmin muutoksiin ja heijastaa paremmin nykyistä pelitaitoa, entistä lyhyemmät kierrokset hyväksytään kaiken tasoisilta pelaajilta tasoituskierroksiksi ja lisäksi tasoitus on vertailukelpoinen ympäri maailmaa.

Pelaajille WHS näyttäytyy konkreettisimmin Golfliiton jäsensovellus eBirdien kautta. Uudet tasoitus- ja kierroshistoriaominaisuudet tekevät eBirdiestä jokaisen golfarin tietopankin. Golfin säännöt ja viestit kotiseuralta ja liitolta ovat jo sovelluksesta. eBirdien Pelaa-napin kautta pääsee helposti siirtymään Golf GameBookin puolelle, ja siellä hyödyntämään monipuolisia peliominaisuuksia sekä pelaamaan tasoituskierroksia.

– Golfia on pelattu yhtenäisillä maailmanlaajuisilla säännöillä peliin, välineisiin ja amatöörioikeuksiin liittyen jo vuosikymmeniä. Tasoitus on luontainen jatkumo, toiminnanjohtaja Juha Korhonen summaa.

Golffarit ovat todella aktiivisesti tarkastelleet uutta tasoitustaan sovelluksesta, sillä näyttökertoja eBirdien etusivulle tuli siirtymän aikana lähes 300 000. Sovellus on ladattu yhteensä 150 000 kertaa.

Urakka yhteisestä tasoitusjärjestelmästä on vaatinut ennakkotyötä ja kansainvälistä kirjeenvaihtoa jo useiden vuosien ajan. Suomesta WHS-siirtymää ja sen koordinointia ovat hoitaneet Golfliiton Mika Wikström ja Aarni Nordqvist.

Katso myös

Lääkkeiden säilyvyys heikentyy kuumassa

Valtaosa lääkkeistä tulisi säilyttää huoneenlämmössä eli vähintään alle 25 asteessa. Liian kuumassa tablettien ulkonäkö ei …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x