Suomalaiset striimaavat

Suomalaiset ovat edelläkävijöitä monilla teknologian aloilla. 81 prosenttia suomalaisista käyttää TV-ohjelmien, elokuvien tai videoiden suoratoistopalveluita. Kaikkien suoratoistopalveluiden suosio kasvoi viime vuoteen verrattuna. Striimatusta sisällöstä maksaminen on Suomessa tuplaantunut vuodessa, kertoo kuluttajatutkimus.

Suomalaiset ovat ottaneet omakseen uuden tavan katsoa televisiota. Suoratoistopalvelut ovat tulleet olohuoneisiin jäädäkseen ja suomalaiset katsovat nyt enemmän televisiota kuin viime vuonna. 95 prosentilla kotitalouksista on televisio. Sitä katsotaan keskimäärin 2 tuntia ja 37 minuuttia niinä päivinä kun se avataan.

Suoratoisto on uusi normi

Suomalaiset striimaavat pohjoismaalaisista eniten. Suoratoistopalvelut ovat valloittaneet Suomen nopeasti. Tällä hetkellä 81 prosenttia suomalaisista on käyttänyt TV-ohjelmien, elokuvien tai videoiden suoratoistopalveluita. Käyttäjien määrä on kasvanut vuosittain ja suomalaiset ovat nyt Pohjoismaiden ahkerimpia striimaajia. Seuraavina ovat ruotsalaiset ja norjalaiset kolmantena. Suomalaisista neljännes käyttää videoiden striimauspalveluita päivittäin ja yli puolet viikoittain.

Striimaus on ehdottomasti valloilla oleva trendi ja Suomessa myös musiikkia kuunnellaan striimattuna muuta pohjolaa enemmän. Suomalaisista 70 prosenttia on käyttänyt musiikin suoratoistopalveluita, kun Ruotsissa vastaava luku on 67 prosenttia, Norjassa 65 prosenttia ja Tanskassa 58 prosenttia.

Striimaaminen mahdollistaa katselun itselle sopivana ajankohtana.
Striimaaminen mahdollistaa katselun itselle sopivana ajankohtana.

Hyvistä palveluista ollaan valmiita maksamaan

Älypuhelinten ja tablettien suosiosta huolimatta televisio on jälleen suosituin laite viihteen katsomiseen kotona. Euroopassa on yleistynyt myös twiittaaminen television katselun lomassa.

Maksullisen sisällön käyttö on kasvanut vuodessa rajusti ja se on nyt tuplasti viime vuotta suositumpaa. 23 prosenttia suomalaisista maksaa television, elokuvien tai videoiden suoratoistopalveluista. Liikkuvasta kuvasta maksaminen on vastaajien keskuudessa yleisintä, mutta myös musiikin striimauksesta on viimeisen kuukauden aikana maksanut 18 prosenttia vastaajista.

– Suomessa on kuluttajille tarjolla useita loistavia striimauspalveluita ja se on muuttanut tavan jolla ihmiset katsovat televisiota. Ihmiset haluavat itse valita katsotun sisällön, ajan ja paikan. Jos palvelu toimii ja sisältö on kiinnostavaa, käyttäjät ovat myös valmiita maksamaan, sanoo Samsungin markkinointipäällikkö Eva Carrero.

Samsungin teettämään nettikyselynä toteutettuun tutkimukseen, miten eurooppalaiset käyttävät teknologiaa, vastasi 18 000 yli 16-vuotiasta vastaajaa 18:sta Euroopan maasta. Suomalaisia mukana oli 1000.

Katso myös

Onko koirasi ilmoitettu rekisteriin?

Koirien tunnistusmerkintä ja rekisteröinti ovat olleet pakollisia tammikuusta 2023 alkaen. Jos koiran haltija ei ole …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x