Polkupyörävarkauksien määrä kasvanut

Fillarivarkaudet ovat kääntyneet viime vuonna nousuun. Varastettujen fillareiden kappale- ja korvausmäärät sekä poliisin tietoon tulleet pyörävarkaudet nousivat edellisvuodesta. Erityisesti kalliit pyörät houkuttelevat varkaita.

Vakuutusyhtiöille ilmoitettiin viime vuonna noin 17 600 varastettua polkupyörää. Edellisvuonna luku oli vajaat 16 900. Vakuutusyhtiöt korvasivat varastettuja fillareita yli kahdeksan ja puolen miljoonan euron edestä. Noin kaksi prosenttia varastetuista pyöristä oli sähköpyöriä.

– Pyörävarkaat tietävät mitä hakevat. Ruosteinen rotisko saa todennäköisesti olla pihalla rauhassa, mutta puolentoista tonnin kilpapyörä kannattaa lukita huolellisesti – ainakin jos sen haluaa säilyttää, sanoo Finanssiala ry:n turvallisuusasiantuntija Aku Pänkäläinen.

Vain alle kolme prosenttia varastetuista pyöristä oli yli 2000 euron arvoisia. Varkauksien vähentämisessä avainasemassa on pyörän lukitseminen kiinteän runkolukon lisäksi kunnollisella kaarilukolla rungosta kiinteään esineeseen. Varkaille kelpaavat fillareiden lisäksi valitettavasti myös pyörien osat. Tähän auttaa pyörän säilyttäminen lukitussa tilassa, kuten pyöräkellarissa.

– Pikalukituksella varustettu satula lähtee putkineen helposti myös varkaiden matkaan. Tämä ei ole valtava taloudellinen menetys, mutta uuden satulan ja varsinkin putken hankkimisesta on vaivaa, Pänkäläinen sanoo.

Poliisin tietoon tuli viime vuonna noin 20 700 varastettua pyörää. Luku kasvoi edellisvuodesta noin tuhannella. Luku poikkeaa vakuutusyhtiöiden luvusta, koska kaikista varkauksista ei haeta korvauksia. Aina varkaudesta ei tosin ilmoiteta poliisillekaan.

Katso myös

Sähköautojen julkisessa latausinfrassa näkyy kehitystä

Sähkökäyttöisiä henkilö- ja pakettiautoja palveleva latausinfrastruktuuri laajenee jatkuvasti. Raskaille ajoneuvoille soveltuvan latausinfrastruktuurin ja myös vetytankkausasemien …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x