Ministeriö käyttää termejä, joita laki ei tunne

Vihapuhepropaganda on vähintäänkin omituista, kun sitä tehdään ministeriön toimesta. Ministeriön pitäisi palvella kansalaisia, eikä kehitellä epämääräisiä hankkeita verovaroin.

Oikeusministeriön Tiedolla vihaa vastaan -hankkeen tavoitteena on heidän mukaansa tarkoitus tarkastella verkossa esiintyvää vihapuhetta ja etsiä tietoa missä vihapuhetta esiintyy ja mihin teemoihin vihapuhe liittyy. Vastauksia on tarkoitus hyödyntää vihapuheen vastaisessa työssä.

Koko hankkeen tiedotus on jo yksistään epäselvää ja ala-arvoista. Viranomaisten pitäisi käyttää selkeää kieltä ja kaikkien tunnistettavissa olevia termejä ja sanoja. Vihapuhe on todellisuudessa täysin merkityksetön sana. Se voidaan mieltää kunkin kuulijan mukaan ilmaisuiksi, joista kuulija ei pidä. Tämäkin kirjoitus on vihapuhetta, niille joiden mielestä hallinto saa käyttää tekaistuja ja virheellisiä termejä.

Oikeusministeriö julkaisee harhaanjohtavia ja valheellista tietoa mm. seuraavasti: ”Osa vihapuheesta on rangaistavaa, eli rikoslaissa kiellettyä. Vihapuhe voi olla myös yhdenvertaisuuslaissa tai tasa-arvolaissa kiellettyä syrjintää.” Kumpikaan mainituista laista ei tunne vihapuhetta eli ministeriön tuottama teksti on pelkkää roskaa ja osoittaa todella huonoa hallintoa.

Vihapuhetta ei ole Suomen lainsäädännössä

Fakta on, että vihapuhetta ei ole määritelty lainsäädännössä, eikä siitä ole olemassa mitään yleisesti hyväksyttyä määritelmää. Vihapuhe -termiä käytetään lähes poikkeuksetta ainoastaan poliittisen vallan hankkimiseen. Rehellinen ja avoin toimija käyttää termejä, joiden perusteella asia on kaikille selkeä.

Toivottavasti Suomessa ei ole kyse verovaroin toteutettavasta propagandasta, jonka tarkoituksena on alistaa kansalaisia hallinnolle. Jos toimintojen tarkoituksena on saada aikaiseksi tutkimustulos, jonka perusteella voidaan säätää mielipiteet (eli vihapuhe) rangaistaviksi ollaan todella vaarallisella tiellä. Silloin mielipiteestä tehdään rikos, joka loukkaa ihmisoikeuksia. Sellaisen toiminnan tarkoituksena on, että sinut voidaan tuomita puheista, kirjoituksista ja kuvista jopa vankeuteen kyseenalaistaessasi vallassa olevien toimintaa. Se on Kiinan ja Pohjois-Korean tie. Uudelleenkoulutusleirit kutsuvat ja jopa kuolemantuomio, jos puhut riittävän epämiellyttävia asioita vallassa olijoista. Totuudesta seuraa kuolema.

Vapaus tarkoittaa mahdollisuutta tehdä tai olla tekemättä asioita eli rajoituksetonta olotilaa. Vapauksista ei säädetä rangaistuksia. Vapaus on olemassa ainoastaan, jos siitä ei rangaista eikä sitä rajoiteta, kuten USA:ssa. Ei sellainen ole laki vapaudesta, jossa määrätään tuomioita.

Somessa kirjoitellut vangittu

Sattumalta juuri tänään luin, että syyttäjä on nostanut syytteen laittomasta uhkauksesta sosiaalisessa mediassa julkaistuista viesteistä. Syyte on nostettu ja epäilty on vangittu. Asiaa käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa 17.11.20. Syytetty on vangittu kirjoittamistaan viesteistä. Kyseessä täytyy olla todella rankkaa someuhkailua, koska epäilty pysyy vangittuna. Muutama päivä sitten puukottajaa, julkisuudessa olleiden tietojen mukaan, ei ollut mahdollista pitää laillisesti vangittuna. Nyt voidaan pitää vangittuna netissä tapahtuneesta laittomasta uhkauksesta epäiltyä.

Katso myös

Eläke on toimeentulotuki

Palkasta pidätettävä eläkemaksu on samanlainen lakisääteinen pidätys kuin verokin. Eläkkeellä olevien eläkkeitä maksavat joka kuukausi …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Eniten ääniä saaneet
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
Pekka Aalto
Pekka Aalto
3 years ago

Tyhjää jauhantaa koko vihapuhe. Ei sellaista ole tavallisten ihmisten keskuudessa. Ammattiloukkaantujia on netti täynnä.

1
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x