Liikkumiseen uusi suunta Gymnaestradasta

Helsingissä järjestettävä Gymnaestrada ei ole vain voimisteluväen oma festivaali, vaan koko kansan tapahtuma, joka todistaa liikunnan ilosanomaa. Gymnaestrada tarjoaa yli 200 tuntia liikunnan elämyksiä, innostusta ja motivaatiota kaikille liikunnasta ja terveistä elintavoista kiinnostuneille iästä, lajitaustasta tai liikunnan määrästä riippumatta. Tapahtuma on rakennettu kesän isoimmaksi liikuntafestivaaliksi, jonka tavoitteena on herättää mielenkiintoa myös niissä, jotka eivät ole löytäneet liikunnan kipinää vielä.

– Olemme iloisia siitä, että Gymnaestrada-tapahtuman aikana Helsinki muuttuu yhdeksi isoksi voimisteluareenaksi, jolla eri maiden voimistelijat esittelevät kulttuureitaan ja voimistelutraditioitaan. Gymnaestrada-tapahtuma on kansainvälisen ystävyyden, yhdessä kokemisen, toisille jakamisen ja voimistelun ilon juhlaa. Tapahtumalla on arvokkaat tavoitteet. Yhteisöllisyyden, kansalaistoiminnan ja liikunnan avulla voimme parantaa kaikkien hyvinvointia, tapahtuman suojelija tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoo tapahtuman osallistujille antamassaan tervehdyksessä.

Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettävä Gymnaestrada on tapahtuman uudistuksien myötä pyritty pitämään matalan kynnyksen tapahtumana, joka tarjoaa omakohtaisia liikuntakokemuksia. Järjestelyt on pyritty pitämään monipuolisina ja tarjoamaan jokaiselle jotakin. Suomalaiset voivat kokea voimisteluesityksiä, liikunnan riemua ja uusia elämyksiä joko esiintymislavalta tai katsomosta käsin. Lisäksi ilmaiset voimistelun kokeilupisteet tarjoavat mahdollisuuden uuden lajin kokeilemiseen ja itsensä voittamiseen. Vaikka voimistelusta itsestään ei muodostuisi itselle jokapäiväistä harrastusta, tarjoaa Gymnaestrada kipinää liikuntaan.

4000 suomalaista tapahtumaan osallistuvaa voimistelijaa tietää jo, että hyvinvointi syntyy liikunnan lisäksi ympäröivistä sosiaalisista suhteista. Gymnaestrada ei sisällä lainkaan kilpailua tai esitysten paremmuusjärjestykseen laittamista, vaan tapahtuma tarjoaa kaiken tasoisille voimistelijoille, aina harrastajista huippuihin, uusia elämyksiä ja kokemuksia. Fyysisiä voimistelusuorituksia tärkeämpään arvoon nousee Gymnaestrada-henki, joka syntyy samanhenkisten ihmisten yhteisöllisyydestä. Hyvinvointi syntyy liikunnasta ja gymnaestradahyvästä tunnelmasta, sekä tapahtuman aikana syntyvistä sosiaalisista kontakteista.

Gymnaestrada on neljän vuoden välein järjestettävä kansainvälisen voimisteluliiton (FIG) auktorisoima voimistelufestivaali, joka järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa 12.–18.7.2015. Tapahtuma kokoaa Helsinkiin 21 000 osallistujaa yli 50 eri maasta, ollen kansainväliseltä osallistujamäärältään suurin Suomessa koskaan järjestetty tapahtuma. Gymnaestradaa järjestävät läheisessä yhteistyössä Suomen Voimisteluliitto, Helsingin kaupunki ja Opetus- ja kulttuuriministeriö. Kyseessä on hyvinvointitapahtuma, jonka tarkoitus on tarjota innostusta ja kokemusta myös liikkumattomille.

Katso myös

Väsymys töiden jälkeen on yhteydessä vähäisempään liikuntaan

Väsymys töiden jälkeen vaikuttaisi tuoreen tutkimuksen perusteella olevan yksi syy vapaa-ajan liikunnan ja arkiliikunnan puutteeseen. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x