Etätyösuositus päättyy lokakuussa

Valtiovarainministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö esittävät, että etätyösuositus päättyy 15. lokakuuta. Ministeriöt arvioivat, että siihen mennessä rokotuskattavuus olisi lähellä valtioneuvoston asettamaa tavoitetta. Kyseessä on suosituksen päättyminen, eli etä- ja läsnätyötä on voitu ja voidaan tehdä yrityksien oman harkinnan mukaan.

Epidemiatilanne ja rokotuskattavuus ovat parantuneet koko maassa. Etätyösuosituksen jatkaminen lokakuun puoleen väliin antaa työpaikolle aikaa joustavaan siirtymiseen etä- ja läsnätyön yhdistämisessä. Kansallisella tasolla etä- ja läsnätyön yhdistämiseen liittyviä näkökulmia pohditaan Työterveyslaitoksen, ministeriöiden, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja työmarkkinajärjestöjen kesken. Nämä näkökulmat tuodaan esiin muun muassa ohjeistuksissa työpaikoille.

Valmistelutyön tulokset auttavat työpaikkoja siirtymään kohti uutta arkea. Vastuu terveysturvallisesta työnteosta siirtyy vahvemmin työpaikoille, kun laajaa valtakunnalliseen suositukseen perustuvaa etätyötä puretaan.  Koronavirukselta suojautuminen on edelleen tarpeen huomioida, kun työpaikoilla lisätään läsnätyötä.

Valtioneuvosto arvioi tammikuussa 2021 eri torjuntatoimenpiteitä ja päätti toimintasuunnitelman laatimisesta ja sen myötä asteittaisesta valmistautumisesta yhteiskunnan avaamiseksi. Osana hybridistrategian toimintasuunnitelmaa ministeriöt saivat tehtäväksi arvioida uudelleen hallituksen antaman valtakunnallisen etätyösuosituksen perusteita ja voimassaoloa syyskuun puoliväliin mennessä. Lisäksi suositeltiin aloitettavaksi välitön kansallinen valmistelutyö siirtymisestä etätyöstä läsnä- ja etätyön yhdistämiseen.

Ministeriöt hyödynsivät työssään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Työterveyslaitoksen arviointeja sekä epidemiologisesta kehityksestä että etätyön vaikutuksista osana koronan torjuntatoimenpiteitä.

Katso myös

Kotien tulipalot alkavat yleensä keittiöstä

Yleisin syy keittiössä alkaviin tulipaloihin on se, että liedellä tai sen lähellä on esineitä, jotka …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
2 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Eniten ääniä saaneet
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
Vapaa valinta
Vapaa valinta
2 years ago

Aivan kuin maskisuositus. Suositus, ei pakko. Se on jokaisen oma asia pitääkö maskia vai ei.

Sähkäri
Sähkäri
2 years ago

Menen töihin bussilla ja teen sähköasennuksia työmailla. Kohteiden välit kuljetaan pakettiautolla ja syömässä käydään lähimmässä kuppilassa. Hallitus voisi kertoa miten bussia ajetaan etänä, sähköasennusta tehdään etänä, syödään etänä jne. Etätyössä voi olla vain muutamat paperinpyörittelijät, joiden kohdalla usein olisi aivan sama ovatko he koskaan töissä. Tyhjää puuhastelua koko touhu.

2
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x