Aluehallintovirasto valvoo hautausmaakiinteistöjen lainmukaisuutta

Itä-Suomen aluehallintovirasto on käynnistänyt hautausmaakiinteistöjä koskevan valvontaohjelman. Tarkoituksena on varmistaa, että maamme hautausmaakiinteistöt täyttävät hautaustoimilain asettamat velvoitteet.

Itä-Suomen aluehallintoviraston opetus- ja kulttuuritoimi -vastuualue hoitaa koko maan alueella hautaustoimilaissa tarkoitetut lupa- ja valvonta-asiat sekä kiinteistörekisteritehtävät. Laissa on asetettu velvoitteita muun muassa hautausmaakiinteistöille ja niiden ylläpitäjille. Aluehallintovirasto valvoo velvoitteiden täyttymistä.

Ajantasaiset ja kunnossa olevat hautausmaakiinteistöt varmistavat alueiden maankäytön tarkoituksenmukaisuuden. Samalla turvataan vainajien muiston kunnioittamista ja vainajien eläessään esittämiä toivomuksia.

Valvonnan tueksi aluehallintovirasto on yhteistyössä Maanmittauslaitoksen kanssa selvittänyt kiinteistötietojärjestelmään merkityt hautausmaakiinteistöjä koskevat tiedot. Maanmittauslaitoksen tehtävänä on kiinteistötietojärjestelmän hallinnointi, ylläpito ja kehittäminen sekä tietopalvelun ylläpito.

Valvonta etenee alueittain

Seuraavaksi aluehallintovirasto lähestyy hautausmaita ylläpitäviä seurakuntia kirjeellä. Ensimmäiset kirjeet lähtivät syyskuussa Itä- ja Pohjois-Suomen evankelisluterilaisille seurakunnille. Kirjeessä jokainen seurakunta saa yksilöidyn yhteenvedon hautausmaakiinteistöjensä tilasta sekä ohjeet mahdollisten havaittujen puutteiden korjaamiseksi. Samalla aluehallintovirasto pyytää seurakunnilta suunnitelman tarvittavien korjaustoimenpiteiden käynnistämisestä. Seurakunnat jättävät hakemuksen tarvittavista toimenpiteistä Maanmittauslaitokselle.

Valvonta etenee alueittain ensi vuoden aikana. Valvonnan kohteena ovat ne hautausmaakiinteistöt, jotka ovat olleet hautausmaakäytössä hautaustoimilain voimaan tullessa 1.1.2004 tai perustettu sen jälkeen.

Katso myös

Kalasataman henkirikosta edelsi riita huumausaineiden maksamisesta

Poliisi sai varhain sunnuntaina aamulla 20. elokuuta ilmoituksen elottomasta henkilöstä ajoradalla Kalasatamassa. Miehessä oli ulkoisen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x