Uutisotsikot

Yksityisautoilu mieluisampaa kuin julkinen liikenne

Kolme neljästä suomalaisesta uskoo ajavansa omistus- tai työsuhdeautolla vuonna 2022. Julkiseen liikenteeseen ykkösvaihtoehtona uskoo vain harva.

76 prosenttia suomalaisista haluaa viiden vuoden päästäkin ensisijaisesti ajaa omalla tai työsuhdeautolla. Miesten keskuudessa oma auto on naisia suositumpaa. Miehistä 83 prosenttia uskoo, että ajaa omistus- tai työsuhdeautolla vuonna 2022. Naisvastaajista 69 prosenttia.

7 prosenttia uskoi viiden vuoden kuluttua vuokraavansa auton sitä tarvitessaan. Kimppakyydit oli mieluisin vaihtoehto 6 prosentille, autopoolin jäsenyys 5 prosentille. Näissä kaikissa ryhmissä korostuvat pääkaupunkiseutu ja nuoret naiset. Mitä pienemmät vuositulot, sitä suurempi kiinnostus on vuokra-autoon ja kimppakyytiin.

Vain 2 prosenttia vastaajista käyttäisi mieluisimpana vaihtoehtona julkista liikennettä vuonna 2022. Keskimääräistä suurempaa kiinnostus oli eläkeläisten keskuudessa.

– Tulokset kertovat, että pitkien välimatkojen Suomessa oma auto koetaan tärkeimmäksi liikkumismuodoksi tulevaisuudessakin. Millaisilla energiamuodoilla autot jatkossa liikkuvat, on sitten asia erikseen, SEO:n toimitusjohtaja Arto Viljanen sanoo.

Taloustutkimuksella teetetyn tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää suomalaisten käsityksiä autoilusta ja mielikuvia huoltamoista. Tutkimuksen kohderyhmän muodostavat suomalaiset kuluttajat.

Katso myös

CPAP-laitehoito lievittää hyvin uniapnean oireita

Unenaikaista hengityshäiriötä hoidetaan yleensä ylipainehengityslaitteella eli CPAP-laitteella. Hoito ei edistä kuitenkaan terveellisten elintapojen omaksumista pirstaleisen …