Tarkista matka- ja matkatavaravakuutukset

Matkavakuutus on matkalle lähtijän tärkeä turva yllättävien ja odottamattomien tilanteiden varalle. Kaikkeen ei voi aina varautua, mutta kannattaa tarkistaa omista vakuutuksista mitä ne korvaavat.

Kaiken lähtökohtana on oma tarve ja tilanne. Matkavakuutuksien nimet ja sisällöt vaihtelevat, tutustu sisältöön ja vertaile vakuutuksia. Katso erityisesti miten vakuutus korvaa sairauden ja tapaturman, sekä matkan peruuntumisen tai keskeytymisen.

Matkustajavakuutus turvaa henkilöitä. Katso, että hoitokulut korvataan ilman euromääräistä ylärajaa ja saat kotiinkuljetuksen vakavissa tapauksissa. Useissa vakuutuksissa molemmat on rajattu.

Yleensä vakuutuksista korvataan ennen matkaa alkaneiden sairauksien odottamattoman ja äkillisen pahenemisen osalta akuuttihoitoa matkakohteessa noin viikon ajalta. Muita kuluja ei kuitenkaan korvata. Kroonista sairautta sairastavan kannattaa tutustua vakuutukseen ja kysyä vakuutuksen sisällöstä vakuutusyhtiöstä.

Monet urheilulajit ja erityistoiminnat on vakuutettava erikseen, esimerkiksi sukellus, riippuliito, vapaaehtoistyö, vaellus asumattomilla seuduilla ja off piste laskettelu.

Jos matkasi on erityisen kallis, tarkista matkan peruuntumisen enimmäiskorvaussumma. Tarkista myös kuinka pitkiä matkoja vakuutukset kattaa. Jos sinulla on jatkuva matkavakuutus, niin onko se voimassa koko matkan ajan. Joissakin vakuutuksissa on aikarajoitus.

Vakuutuksen voi ottaa myös ulkomaisesta yhtiöstä. Vakuutuskulttuurit ja läinsäädäntö ovat erilaisia eri maissa, tarkista siis sisältö hyvin.

Kotivakuutuksen ehdot kannattaa myös lukea. Osa kattaa mukana olevaa omaisuutta, jolloin ei välttämättä tarvita matkatavaravakuutusta. Myös useaan luottokorttiin sisältyy matka- ja matkatavaravakuutuksia, joissakin muodossa. Matka- ja matkatavaravakuus ovat eri vakuutuksia.

Katso myös

Suojaa lapset – varjo on paras suoja UV-säteilyltä

Lapset tulee suojata liialta auringolta, mikäli he eivät voi olla varjossa. Paras tapa on tarjota …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x