Lataushybridien kulutus 3–4 kertaa lupauksia suurempi

Lataushybridien todellinen kulutus voi olla jopa noin 3,5 kertaa suurempi kuin valmistajat autoille ilmoittavat. Useiden lataushybridien kulutus on ollut yli 4,5-kertainen verrattuna valmistajien ilmoittamaan kulutukseen, osoittaa autoleasingyhtiön data-aineisto.

Kulutus on ollut monilla autoilla kymmeniä prosentteja korkeampi kuin saman mallin bensiinimoottorisille autoille luvattu kulutus. Vain kahden auton todellinen kulutus 86:n lataushybridiauton joukosta oli alempi, mutta niidenkin kulutus oli lähes kaksinkertainen verrattuna luvattuun kulutukseen, selviää autoleasing-yhtiö LeasePlanin palautuneiden ajoneuvoven datatiedoista. Osassa palautuneista autoista ei ole käytetty latauskaapelia lainkaan.

LeasePlanin palautuneiden vapaan autoedun autojen datasta laskema lataushybridien todellinen keskikulutus on 7,64 litraa sadalla kilometrillä. Autovalmistajat ovat antaneet keskikulutuksen arvoksi 2,24 litraa sadalla kilometrillä. Toteutuneen kulutuksen vaihteluväli on 3,52–11,15 litraa sadalla kilometrillä. Valmistajien ilmoittamat kulutusmäärät samoissa automalleissa ovat 1,4-3,9 litraa sadalla kilometrillä.

– Palautuneiden autojen dataan perustuvat laskelmat tukevat eurooppalaisia tutkimuksia, jotka ovat tuoneet hybridien todellisen kulutuksen ongelmat esille. Haluamme auttaa asiakkaitamme tämän ongelman ratkaisemisessa, LeasePlan Finlandin kaupallisen liiketoiminnan kehityksestä vastaava Tiina Märijärvi sanoo.

Lataushybridien nykyinen käyttö ei vastaa niitä tavoitteita, joita yritysten hiilidioksidipäästöjen vähennystavoitteet edellyttävät. Hybridiauton valitsevat työntekijät saavat joissakin yrityksissä rahapalkkion eli niin sanotun Green -bonuksen. Bonus ei mene oikeaan osoitteeseen, kun auton todellinen kulutus on moninkertainen luvattuun kulutukseen verrattuna.

– Yrityksille on tärkeää, että autopolitiikka tukee niiden hiilijalanjäljen pienentämistä ja päästötavoitteisiin pääsyä. Alkuvuodesta 2021 tarjoamme ratkaisuksi kotilatauslaitteen, joka hankitaan leasingauton käyttöönoton yhteydessä. Tämä sopii erityisesti tilanteisiin, joissa lataussähköstä koituva lasku voidaan ohjata työnantajalle. Näin kannustetaan vapaan autoedun omaavia lataamaan autoa myös kotona, Märijärvi toteaa.

Katso myös

Vuonna 2030 lähes joka viides auto on täyssähköauto

Autoalan ennusteiden mukaan nykykehityksellä autokannassa on vuonna 2030 hieman alle 800 000 ladattavaa henkilöautoa. Näistä …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x