Kattojäähdytysjärjestelmä – äänetön haastaja

Vesikiertoinen kattojäähdytysjärjestelmä on moderni tapa toteuttaa rakennuksen jäähdytys. Järjestelmä perustuu lattialämmityksestäkin tuttuun säteilytekniikkaan. Tämän ansiosta järjestelmä on täysin äänetön ja vedoton sekä kompaktin kokoinen. Se soveltuu myös lämmittämiseen, mikä antaa kustannustehokkuutta tietyissä kohteissa.

Helppo asentaa

Asennuspaneeli on kipsilevyelementti, jonka sisään on uritettu 10 mm lattialämmitysputki ja jonka päälle on liimattu grafiitti EPS-eriste. Levy asennetaan samalla tavalla kuin normaali kipsilevykatto, levytyksen jälkeen pinta on pinnoitusvalmis. Pinnoitukseksi sopii joko tasoitus ja maalaus tai ruiskurappaus.

Kattojäähdytykseen tarvittava kylmäenergia voidaan toteuttaa monella tavalla. Mikäli kohteessa on maalämpö kylmäenergiana voidaan käyttää maalämpökaivon lämmönkeruunestettä tai vaihtoehtoisesti kaukokylmää jos kohde on kaukokylmäverkon alueella. Haja-asutusalueella riittää esimerkiksi porakaivon vesi tai vaihtoehtoisesti voidaan käyttää erillistä kylmäkonetta.

Pinnoite biokuitua

Coolia Lumir on edistyksellinen tapa toteuttaa vesikiertoinen, akustoiva ja täysin saumaton alakatto. Tuotteen pohjalla käytetään akustiikkapaneelia, jonka päälle ruiskutetaan Lumir Comfort- pinnoite. Tuote vaimentaa tehokkaasti jälkikaiuntaa heikentämättä paneelin viilennys- tai lämmitystehoa.

Pinnoite on Suomessa kehitetty ja pinnoitteen pääraaka-aineena käytetään suomalaista biokuitua. Saumaton kattopinta voidaan sävyttää RAL- ja NCS-värikarttojen mukaan. Pinnoite soveltuu niin asuntokohteisiin kuin julkishallinnollisiin tarpeisiin.

Älykäs säätöjärjestelmä

Warmia MyComfort säätöjärjestelmä on tarkoitettu Coolia- kattojäähdytyksen sekä Warmia- lattialämmityksen säätöön. Varsinainen säätö tapahtuu yhdestä kosketusnäytöllisestä paneelista. Huoneissa on ainoastaan anturit, jotka haistelevat ilman lämpötilaa ja suhteellista kosteutta. Säätöjärjestelmä säätää kattoon menevän menonesteen lämpötilan niin, että se pysyy kastepisteen alapuolella.

Tarvittaessa huonekohtainen säätömoottori puuttuu peliin ja katkaisee kierron mikäli kastepistevaara on olemassa. Järjestelmän mukana tulevassa keskusyksikössä on kaikki tarvittava reletekniikka ohjauksien toteuttamiseksi, jotta kytkentä olisi mahdollisimman helppo sähköurakoitsijalle.

Katso myös

Vuonna 2026 vastuu toimivista palovaroittimista on taloyhtiöillä

Pelastuslain uudistus tuo muutoksen, joka koskettaa myös vanhoja rakennuksia. Aiemmin palovaroittimet ovat olleet taloyhtiön vastuulla …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x