Etätyösuositus päättyy, ravintolarajoitukset lievenevät

Koronaministerityöryhmä on puoltanut etätyösuosituksen päättymistä helmikuun lopussa sekä ravintolarajoitusten lieventämistä ja nykymuotoisen koronapassin jäädyttämisen jatkoa. Periaatepäätös hybridistrategian päivittämisestä annetaan torstaina.

Sosiaali- ja terveysministeriö esitti, että etätyösuositus päättyisi 28. helmikuuta. Vaikka valtakunnallinen etätyösuositus päättyisi, niin alueellisesti se voitaisiin pitää voimassa leviämisalueilla. Joustavaa ja vaiheittaista siirtymistä pidettiin hyvänä.

Työnantajia kehotetaan seuraamaan alueellisten terveysviranomaisten viestintää, sillä alueiden tilanteissa voi tapahtua nopeitakin muutoksia. Jotta terveysturvallinen työskentely on mahdollista, tulee työpaikoilla edelleen noudattaa järjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä.

Ravintolarajoituksiin lievennyksiä 14. helmikuuta

Ravintolarajoituksia lievennetään leviämisalueilla 14. helmikuuta alkaen niin, että anniskelu päättyy kello 23 ja aukiolo kello 24. Lievennykset koskevat sekä ruoka- että anniskeluravintoloita. Istumapaikkavaatimus ja asiakasmääriä koskevat rajoitukset pysyvät nykyisellään. Ravintola-asetuksen muutos on tarkoitus antaa torstaina 10. helmikuuta valtioneuvoston istunnossa.

Mikäli tautitilanteen kehitys jatkuu suotuisana ja terveydenhuollon kantokyky ei ole uhattuna, ravintolarajoituksista on tarkoitus luopua kokonaan 1. maaliskuuta alkaen kaikkien ravitsemisliikkeiden osalta.

Tapahtumien rajoituksia suositellaan purettaviksi

Hallitus suositteli viime viikolla, että kaikki kulttuuri-, urheilu- ja tapahtuma-alan yleisötilaisuuksia sekä harrastustoimintaa koskevat kokoontumismäärä- ja asiakaspaikkarajoitukset purettaisiin kokonaan 14. helmikuuta alkaen.

Suosituksista lähtee sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirje alueellisille viranomaisille mahdollisimman pian. Kunkin alueen toimivaltaiset viranomaiset tekevät päätökset voimassa olevista rajoituksista.

Katso myös

Joka kolmas hyvinvointialueen työntekijöistä eläköitymässä

Kevan eläköitymisennusteeseen on koottu tiedot hyvinvointialueiden ammateista eläkkeelle siirtyvistä. Raportissa tarkastellaan entiseen tapaan myös kunta-alan, …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x