Malaga illalla.

Espanjan Aurinkorannikko säilynyt kestosuosikkina

Sateinen kesä on saanut suomalaiset haikailemaan aurinkoisempiin maisemiin. Syyslomien suosikkikohde on Espanjan Aurinkorannikko ja sen suurin kaupunki Malaga. Viime vuoteen verrattuna syyslomilla suunnataan lähemmäksi kotia – kaukokohteita ei kymmenen suosituimman matkakohteen listalle mahdu.

Suomalaisista suuri osa suuntaa syyslomilleen viikoilla 42 ja 43, jolloin kouluissa vietetään syyslomakautta. Tänä vuonna suomalaiset halajavat lämpimimpiin maisemiin. Suosituimpien lomamaiden joukosta löytyvät Espanja, Italia ja Portugali. Uusina tulokkaina listalle ovat nousseet trendikäs Lissabon ja klassikkokohde Las Palmas.

Myös perinteiset kaupunkikohteet kiinnostavat, sillä kymmenen kärjestä löytyvät Lontoo, Berliini, Pariisi, Amsterdam sekä Tukholma. Ilmeisesti heikentynyt taloustilanne vaikuttaa suomalaisten syyslomiin. Kymmenen haetuimman kohteen listalta ei tällä kertaa löydy yhtäkään Euroopan ulkopuolista kohdetta.

– Olemme huomanneet, että taloustilanteen huonontuessa suomalaiset karsivat muualta kuin lomamatkoista. Reissailu hoidetaan budjetin puitteissa. Jos varat eivät riitä kaukomatkaan, läheltäkin löytyy useita mielenkiintoisia kohteita, kertoo matkahakukoneen edustaja Petteri Jalonen.
– Euroopassakin voi matkata erittäin monipuolisesti, halusipa sitten auringon lämpöön löhöilemään tai suurkaupunkiin tutustumaan kulttuuriin sekä shoppailemaan.

Kymmenen suomalaisten haetuinta syyslomakohdetta vuonna 2015. Suluissa vuoden 2014 sijoitus. Listan teki matkahakukone momondo.fi

Malaga illalla.
Malaga illalla.

Malaga (1.)
Barcelona (3.)
Lontoo (2.)
Berliini (4.)
Rooma (5.)
Lissabon (-)
Pariisi (6.)
Amsterdam (8.)
Las Palmas (-)
Tukholma (10.)

Katso myös

Suojaa lapset – varjo on paras suoja UV-säteilyltä

Lapset tulee suojata liialta auringolta, mikäli he eivät voi olla varjossa. Paras tapa on tarjota …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x