Amnesty väittää Pfizerin antavan harhaanjohtavaa tietoa koronarokotteiden jakelusta

Lääkeyhtiö Pfizer väittää sitoutuneensa koronarokotteiden oikeudenmukaiseen jakeluun, mutta jakaa yhä suurimman osan tuottamistaan koronarokotteista vauraille valtioille, kertoo Amnesty Internationalin tuore selvitys. Tänä vuonna Pfizer tekee pelkästään rokotteiden myynnistä 36 miljardin dollarin voitot.

Lääkeyhtiö Pfizer on toistuvasti kertonut jakavansa tämän vuoden loppuun mennessä ainakin miljardi rokoteannosta matalan ja keskitulotason maihin. Ilmaisu on kuitenkin harhaanjohtava, koska Pfizer on yhdistänyt matalan tulotason, matalan keskitulotason ja ylemmän keskitulotason maat samaan kategoriaan. Todellisuudessa Pfizer on toimittanut rokotteita lähinnä ylemmän keskitulotason maihin, kuten Malesiaan, Meksikoon ja Thaimaahan.

Pfizer sanoo toimittaneensa kaikkiaan kaksi miljardia rokoteannosta syyskuun 2021 loppuun mennessä. Amnesty Internationalille marraskuussa osoitetussa kirjeessä yhtiö myönsi, että näistä rokoteannoksista vain 154 miljoonaa, eli alle kahdeksan prosenttia, toimitettiin matalan tulotason ja matalan keskitulotason maihin. Näistä annoksista vain alle 10 prosenttia, eli noin 15,4 miljoonaa, yhtiö toimitti matalan tulotason maihin.

— Pfizer vääristelee totuutta kiillottaakseen imagoaan. Sen käyttämä kategoria on lavea ja kattaa yli 80 prosenttia maailman ihmisistä. Luvut kuitenkin paljastavat, ettei Pfizer vieläkään toimita rokotteita matalan tulotason maihin, vaikka se niin väittää, sanoo taloudellisten ja sosiaalisten oikeuksien asiantuntija Mariko Sato Amnestyn Suomen osastosta.

Katso myös

Suositus hoiva-avustajan työstä on uudistettu

Hoiva-avustajan koulutusta, osaamisvaatimuksia ja tehtävänkuvaa koskeva suositus on päivitetty. Hoiva-avustajan koulutus kiinnostaa opiskelijoita, ja sen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x