Vilja sopii myös kasvisruokailijalle ja vegaanille

Vilja sopii 100 % kasvipohjaisuutensa vuoksi niin kasvisruokailijalle kuin vegaanillekin. Viljavalmisteet mielletään yleensä hiilihydraatin ja kuidun lähteeksi, ja usein unohtuu, että ne ovat myös oikein hyvä proteiinin lähde. Monipuolinen viljan käyttö on yksi kasvisruokavalion perusta ja auttaa turvaamaan riittävän ja monipuolisen proteiinin sekä monien muiden ravintoaineiden saannin.

Vegaaniruokavalio ja kasvisruoan lisääminen kiinnostavat useita. Uusia kasvisruokavalioon sopivia tuotteita tulee markkinoille koko ajan lisää ja niiden huumassa perusasiat unohtuvat.

Viljan proteiinipitoisuus on hyvä ja yhdisteltäessä siihen palkokasvien proteiineja saadaan kaikkia elimistön tarvitsemia aminohappoja. Proteiinin ravitsemuksellinen laatu riippuu sen aminohappokoostumuksesta. Ruoassa tulee olla kaikkia välttämättömiä aminohappoja, jotta elimistö pystyy niitä hyödyntämään. Jo yhdenkin aminohapon puute johtaa siihen, että elimistö ei pysty täysin hyödyntämään muitakaan aminohappoja ja ne käytetään energiaksi eikä elimistön rakennusaineiksi. Tavanomaisen ruoan esimerkki voi olla hernekeitto ja ruisleipä, joka on myös proteiinin saannin kannalta hyvä vaihtoehto.

Normaalista ruokavaliosta saadaan riittävästi proteiinia. Ravinnon proteiineista saadaan keskimääräisesti 70 % eläinperäisistä tuotteista, kuten lihasta ja maitotuotteista ja 30 % kasviperäisistä tuotteista, kuten viljasta ja kasviksista.

Katso myös

Masennuksesta annetaan yleisesti harhaanjohtavaa tietoa

Ihmisille tarjotaan yleisesti harhaanjohtavaa tietoa masennuksesta, kertoo Turun yliopiston ja Taideyliopiston tuore tutkimus. Tutkijoiden mukaan …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x