Opel Crossland X:n kuvat julkistettu

Opel tuo tänä vuonna markkinoille kokonaan uuden, tila-automaisen kaupunkimaasturin. X-perheen uusimman jäsenen, Opel Crossland X:n kattavaan varusteluun kuuluu muun muassa henkilökohtainen avustaja Opel OnStar ja lukuisia muita kuljettajaa avustavia järjestelmiä.

Opel Crossland X on ulkomitoiltaan kompakti, mutta sisätiloiltaan avara. Rohkeasti muotoiltu ja katumaasturimainen uutuus sijoittuu B-segmenttiin. Uutuus on osa Opelin ”7in17”-tuotestrategiaa, jonka mukaisesti merkki tuo markkinoille tänä vuonna seitsemän uutta tuotetta.

Crossland X on omiaan urbaanissa ympäristössä. Uutuus on Astraa 16 senttiä lyhyempi, mutta 10 senttiä korkeampi. Kuljettaja ja matkustajat istuvat varsin korkealla, mikä takaa hyvän näkyvyyden. Valinnainen panoraamalasikatto tarjoaa matkustamoon hyvin valoa.

Varusteluun kuuluvat muun muassa älykkäät AFL LED -ajovalot, 180 asteen näkymän tarjoava peruutuskamera takana, edistynyt pysäköintiavustin, jalankulkijat huomioiva törmäyshälytys ja Opel OnStar, joka esimerkiksi onnettomuustilanteessa soittaa automaattisen hätäpuhelun.

”Urbaaniin liikenteeseen räätälöityjen kompaktien katumaasturien ja crossover-mallien kysyntä kasvaa merkittävästi. Crossland X:n tyylikäs, katumaasturimainen muotoilu, erinomainen liitettävyys ja käytännöllisyys takaavat sen, että meillä on Mokka X:n rinnalle toinen vahva kilpailija tähän kokoluokkaan”, kehuu Opelin pääjohtaja Dr. Karl-Thomas Neumann.

B-segmentin CUV- ja SUV-mallien myynti on viisinkertaistunut Euroopassa vuodesta 2010.