keskiviikko , marraskuu 20 2019
Uutisotsikot
Koti / Raksa-Extra / Mökkiläiset teettävät vaativammat remontit

Mökkiläiset teettävät vaativammat remontit

Suurin osa mökin helpoista huolto- ja korjaustoimenpiteistä tehdään itse tai talkoilla. Valtaosa mökin omistajista hoitaa itse oman mökkipihansa. Ulkopuolista apua mökkiläiset hankkivat vaativimpiin korjauskohteisiin. Lähes 70 prosenttia arvioi teettävänsä vaativamman työn ulkopuolisena palveluna.

Eniten itse tai talkootyönä pihatöiden lisäksi tehdään aidan kunnostusta, asuinrakennuksen sisäpintaremontointia, sekä kesäkeittiön ja rakennusten ulkoseinien kunnostamista. Lisäksi neljä viidestä huoltaa tai korjaa myös terassin ja laiturin.

Ulkopuolisena palveluna teetetään jätevesijärjestelmien lisäksi korjauskohteita, jotka liittyvät rakennusten kivijalkaan, kellariin tai alapohjaan. Ostopalvelu tulee kyseeseen useammin myös mökin ikkunoihin ja oviin sekä rakennusten ulkokattoon liittyvien korjaustoimien kohdalla.

– Mökkiä lähellä asuvat omistajat huoltavat itse tai talkoilla selvästi keskimääräistä useammin vaativammat kohteet. Mökkimatkan ollessa pitkä vaativimpien kohteiden huoltotyöt teetätetään useimmin ulkopuolisena palveluna. Paikallisilta toimijoilta tehtävät tavara- tai palveluhankinnat lisäävät alueen työllisyyttä, kertoo Suomalaisen Työn Liiton Merja Mantila.

Kaupoissa seurataan tarkasti mökkiläisten tarvitsemien tuotteiden ja palveluiden kehitystä.

Megatrendinä on, että ihmiset ovat siirtymässä ”Do-It-Yourself” -tekemisestä ”Do-It-For-Me” -tekemiseen. Yhä enemmän pyritään tarjoamaan mökkiläisasiakkaille yksittäisten tuotteiden sijaan ratkaisuja tarpeisiin, joissa esimerkiksi kiuas myydään asennettuna tai remontoidaan sauna uusiksi ”avaimet käteen” -ratkaisuna. Syinä voivat olla esimerkiksi vaadittavien taitojen puuttuminen tai kiireinen elämäntyyli, jolloin halutaan ostaa kokonaisratkaisu.

Katso myös

Hyvä sisäilma on monen asian summa

Laadukkaan sisäilman peruspilari on riittävä ja hyvä ilmanvaihto. Sisäilmaan vaikuttavat kuitenkin myös monet muut tekijät …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *