Kuitu auttaa vatsaongelmiin

Vatsan oikuttelu on varsin yleinen vaiva, sillä lähes puolet suomalaisista kärsii herkästä vatsasta. Herkkä vatsa reagoi kivuliaasti joihinkin ruoka-aineisiin ja elämänmuutoksiin. Vatsa voi oireilla turvotuksena ja liian nopeana tai hitaana toimintana. Myös vatsakivut piinaavat monia. Toimiva vatsa tarvitsee kuituja.

Ei kannata kärsiä turhaan oikuttelevasta vatsasta, jos syynä on vain päivittäisen kuidunsaannin vähäisyys. Liukenevien kuitujen lisääminen ruokavalioon voi helpottaa vatsavaivoja.

Moni on kärsinyt herkän vatsan kiukuttelusta jo vuosia ja arvelee vaivan olevan synnynnäistä. Esimerkiksi istumatyötä tekevillä liikkumattomuus ja epäsäännöllinen ruokailu altistavat vatsaoireille, joita on jokaisella joskus, mutta herkkävatsaisella tavallista enemmän.

Liukeneva kuitu on tehokas herkän vatsan oireiden lievittäjä. Liukenevia kuituja saa kaurasta, pellavansiemenistä, marjoista, hedelmistä ja palkokasveista, lisäksi apteekeista on saatavilla kuitulisiä. Liukeneva kuitu sitoo nestettä ja muodostaa voitelevan kerroksen suolen pinnalle, mikä helpottaa sen toimintaa.

Herkän vatsan hoidossa on tärkeää huolehtia elämäntapojen kohentamisesta. Terveellinen ruokavalio, riittävä nesteiden saanti, liikunta ja säännöllinen syöminen tasoittavat vatsan toimintaa. Vatsan oikkuilua voi helpottaa monilla konsteilla ja tärkeintä on valita itselle parhaat keinot.

Katso myös

Kevytkin liikkuminen parantaa aineenvaihduntaa

Liikkuminen on yhteydessä parempaan kykyyn käyttää rasvoja ja hiilihydraatteja energiantuottoon vähän liikkuvilla, ylipainoisilla aikuisilla, joilla …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x