Uutisotsikot

Tyyny pitää myös pestä

Ihminen nukkuu keskimäärin kahdeksan tuntia yössä eli hän viettää kolmanneksen elämästään sängyssä. Tyyny on kaikki nämä tunnit kosketuksissa ihomme kanssa ja vain muutamien senttien päässä nenästämme. Siksi ei ole ollenkaan yhdentekevää, minkälaisessa kunnossa tyynyt ovat.

Suurin osa ei pese tyynyjä ollenkaan tai pesee niitä aivan liian harvoin. Tyynyn huono hygienia aiheuttaa selkeän terveysriskin. Sama tyyny on käytössä noin kolme ja puoli vuotta.

Likainen tyyny voi aiheuttaa monenlaisia ongelmia: finnejä tai ihottumaa kasvoihin, silmä- , poskiontelo- tai korvatulehduksia. Tyynyn pesuväli on kolmisen kuukautta ja petauspatjan kuorien noin puoli vuotta. Ei kannata ostaa tuotteita, joista ei löydy pesulappua. Tyyny voi olla ortopedisesti ajateltuna oikein hyvä, mutta jos sitä ei voi pestä, se kannattaa jättää hyllyyn. Jos tyynyliina on ainoa, mitä voi pestä, niin ihmisestä lähtevä hiki, karsta ja rasva menevät kuitenkin tyynynkin sisään.

Vauvojen pinnasängyn patjoja hankkiessa kannattaa myös tarkistaa, että patjan päällisen saa irti ja että sen voi pestä. Paras patja olisi sellainen, jonka voi huuhdella ja se kuivuu kuitenkin nopeasti.

Katso myös

Ruoan houkutteluvuutta voidaan lisätä väreillä

Värikästä ruokaa pidetään vaihtelevana sekä monipuolisena, ja väritön ruoka mielletään yksipuoliseksi, tylsäksi ja mauttomaksi. Värien …