Kela toimittaa sähköisesti vuokravakuuden VAV:lle

Kela ja VAV-konserni ovat käynnistäneet pilotin, jossa Kelan myöntämä vuokravakuus välittyy sähköisesti suoraan VAV:n järjestelmään.

VAV on Vantaan kaupungin omistama yhtiö, joka rakennuttaa, omistaa ja hallinnoi noin 11 000 vuokra-asuntoa Vantaalla. Asunnoissa asuu joka kymmenes vantaalainen. VAV-konsernin muodostavat emoyhtiö VAV Yhtymä Oy sekä kaksi tytäryhtiötä, VAV Asunnot Oy ja VAV Palvelukodit Oy.

Vuokrasuhteen vakuus on tarkoitettu vuokra-asunnon kunnon, vuokran ja muiden asumiseen liittyvien maksujen vakuudeksi. Vuokralaiset voivat toimittavat vuokravakuuden yleensä rahana tai Kelan kirjallisena maksusitoumuksena. Vuokravakuuden tiedot lähtevät Kelasta VAV:lle hakemuksen käsittelyä seuraavana yönä ja näkyvät VAV:n järjestelmässä seuraavana arkipäivänä.

Maksusitoumuksessa Kela sitoutuu korvaamaan vuokranantajalle vahingot, mikäli vuokralainen ei täytä vuokrasuhteen aikana vuokranmaksuvelvoitettaan tai asuntoon aiheuttamiaan vahinkoja.

Vuokravakuuden tietojen lisäksi VAV:n järjestelmään välittyvät samat tiedot ja vuokravakuuden ehdot pdf-liitteenä, jonka VAV tarvittaessa vuokravakuuden realisointia varten tulostaa vakuuden realisointihakemuksen liitteeksi.

Asiakkaan tulee edelleen toimittaa Kelaan normaalisti vuokravakuushakemus liitteineen. Kun vuokralainen on saanut myönteisen päätöksen vuokravakuudelle, Kela toimittaa vuokravakuuden maksusitoumuksen sähköisesti suoraan VAV:lle.

Muutos helpottaa erityisesti VAV:n ja Kelan yhteistä asiakasta, jonka ei enää tarvitse asioida VAV:n toimistossa tai postittaa paperista vuokravakuusmaksusitoumusta VAV:lle. Vuokravakuuden sähköinen välittäminen edellyttää aina vuokralaisen antaman suostumuksen.

Katso myös

Esitutkinta huumausaineiden maahantuonnista valmistui

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa epäillään kaksoiskansalaisen järjestelleen yli 300 kiloa huumausaineita Suomeen. Epäilty …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x