Uutisotsikot
Puolustusministeri Antti Kaikkonen. (Kuva: Laura Kotila, valtioneuvoston kanslia).

Etätyömahdollisuus laajenee puolustusministeriössä

Puolustusministeriössä voivat jatkossa kaikki henkilöt ja henkilöstöryhmät tehdä etätyötä. Puolustusvoimissa etätyötä on mahdollisuus ja tarkoitus lisätä niin, että tulevaisuudessa etätyötä voi tehdä noin 60 prosenttia Puolustusvoimien työntekijöistä.

Puolustusvoimien kanssa yhteistyössä tehdyt linjaukset perustuvat puolustusministeri Antti Kaikkosen marraskuussa 2019 käynnistämään selvitykseen paikkariippumattoman työskentelyn lisäämisestä puolustushallinnossa sekä korona-ajan kokemuksiin puolustushallinnossa.

Selvityksen perusteella etätyöskentely on vaikuttanut positiivisesti henkilöstön jaksamiseen, työn imuun ja yleisesti työn tekemiseen. Sen on myös koettu edistäneen erinomaisesti yksityiselämän ja työelämän yhteensovittamista.

– Laajentuvat etätyömahdollisuudet merkitsevät työntekijälle mahdollisuuksia joustavampaan arkeen, asumiseen ja perhe-elämään. Korona-aika on osoittanut, että etätyö voi myös vaikuttaa positiivisesti työyhteisön suorituskykyyn, puolustusministeri Antti Kaikkonen sanoo.

Puolustusministeriössä on laadittu henkilöstölle uusi etätyöohje, joka antaa kaikille ministeriön työntekijöille laajat etätyöoikeudet. Ohjeistus koskee myös koronapandemian jälkeistä aikaa. Etätyötä voidaan tehdä paikasta riippumatta (kotona, kesämökillä, tms.) edellyttäen, että työn tekemisen paikka ja olosuhteet täyttävät puolustusministeriön vaatimukset turvallisuuden ja salassapidon osalta.

Etätyön mahdollisuudet myös Puolustusvoimissa ovat suuret. Puolustusvoimien tehtävistä noin 60 prosenttia on sellaisia, joissa voi tehdä etätyötä. Lähtökohtaisesti etätyötä voidaan edistää kaikissa Puolustusvoimien hallintoyksiköissä. Etätyön johtaminen tulee myös jatkossa osaksi esimiesten kouluttamista Puolustusvoimissa. Puolustusvoimat päivittää olemassa olevaa ohjeistustaan saatujen kokemusten perusteella pandemian jälkeiseen aikaan vuoden 2021 aikana.

– Myös tulevaisuudessa etätyön tekeminen perustuu vapaaehtoisuuteen. – Puolustushallinnossa on luonnollisesti myös tehtäviä, joita ei etänä pysty hoitamaan, esimerkiksi valmiuteen, tiedusteluun ja tilannekuvaan liittyvät tehtävät, varusmiesten ja reserviläisten koulutus, sekä muiden viranomaisten tukeminen ja sotilaallinen kriisinhallinta, täsmentää puolustusministeri Kaikkonen.

Katso myös

Suomen antama humanitaarinen apu kasvaa 46 %

Suomi antaa vuonna 2020 humanitaarista apua 115 miljoonaa euroa. Avussa painotetaan koulutusta, kouluruokailua, naisten ja …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *