YTK-Yhdistys tarjoaa jäsenilleen Lakikaveri-palvelua

Suomen suurimman työttömyyskassan YTK:n jäsenille tarkoitettu erillinen YTK-Yhdistys laajentaa merkittävästi jäsentensä oikeudellista tukea ja turvaa vuoden 2022 alussa. Yhdistys tarjoaa jäsenilleen kattavan Lakikaveri-palvelun, jonka ansiosta jäsenet voivat saada juristin selvityspalveluja vuosittaisella 22 euron jäsenmaksun hinnalla.

Jos olet jo Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsen, voit liittyä YTK-Yhdistykseen vain 22 € lisämaksulla. YTK-Yhdistyksen jäsenillä on ollut käytössään työsuhdeneuvonnan puhelinpalvelu sekä ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus. Tarjonta laajeni juristin selvityspalvelulla, jonka ansiosta yhdistyksen jäsen voi tarvitessaan saada henkilökohtaista apua työ- tai virkasuhdeasioihinsa. Kaikki tämä nivotaan Lakikaveri-palvelun alle kattavaksi kokonaisuudeksi, joka tuotetaan yhdessä OpusLex-asianajoverkoston kanssa.

– Palvelun laajennus sijoittuu puhelinneuvonnan ja oikeusturvavakuutuksen väliin eli, kun pelkkä puhelinneuvonta ei riitä, mutta oikeuteenkaan ei mennä. Käytännössä juristi voi siis ottaa jäsenen työ- tai virkasuhteen ongelmatilanteen selvitykseen ja YTK-Yhdistys kuittaa siitä laskun, kertoo YTK-Yhdistyksen johtaja Ilona Kangas.

Selvityspalvelu tähtää sovintoon

Ilona Kangas korostaa, että uuden henkilökohtaisen tuen tähtäimessä on löytää sovinto eri osapuolten välille eikä lähteä väkisin käräjöimään.

– Ensisijainen halumme on mahdollistaa jäsenelle osaavan juristin apu ongelmatilanteisiin. Työelämässä ja työsuhteissa ilmenee aika ajoin kitkaa ja haasteita, se ei sinällään ole ihmeellistä, mutta yksittäiselle ihmiselle näistä tilanteista voi muodostua ahdistavia. Emme halua, että kukaan jää yksin epätietoisuuteen tilanteessa, johon voisi löytyä sovinto ammattilaisen avulla, sanoo Kangas.

– Verkostomme juristi pyrkii löytämään ratkaisun työsuhdeongelmaan, kuten saamatta jääneisiin palkkoihin tai perusteettomasti päätettyyn työsuhteeseen. Jos sovintoon ei päästä, saattaa tapauksen ratkominen jatkua oikeudessa, jolloin asianajo- ja oikeuskuluihin voi saada korvausta oikeusturvavakuutuksesta. Verkostoomme kuuluu itsenäisiä asianajotoimistoja yli kahdellakymmenellä paikkakunnalla, joten pystymme auttamaan koko Suomen alueella, toteaa OpusLex-verkoston hallituksen puheenjohtaja Tatu Hirvonen.

Rahallinen hyöty voi olla merkittävä

YTK-Yhdistys on pilotoinut palvelua OpusLex-verkoston kanssa jo vajaan vuoden. Kokemusta on kertynyt noin 600 tapauksesta. Palvelu kattaa erilaiset työsuhdeasiat varsin laaja-alaisesti. Lähes 600 pilottitapauksen perusteella tiedetään, että useimmiten juristit saavat selvittääkseen palkkasaataviin tai työsuhteen päättämiseen liittyviä ongelmia.

– Hyöty jäsenelle on usein huomattava; juristikulut nousevat riita-asioissa helposti nelinumeroiseksi ja asiantuntevalla avulla erimielisyyteen löydetään usein sovinto. Näin jäsen voi saada esimerkiksi maksamatta jääneet palkat tililleen ja ratkaisun ikävään tilanteeseen. Toisaalta jäsen voi palvelun avulla saada apua pienemmältäkin tuntuvaan asiaan, joka muuten ehkä jäisi kokonaan hoitamatta, Tatu Hirvonen sanoo.

YTK-Yhdistys on Suomen suurimpia yhdistyksiä

YTK-Yhdistys on Suomen suurimpia yhdistyksiä, sillä siihen kuuluu jo lähes 250 000 palkansaajaa. Lakikaveri-palvelu on YTK-Yhdistyksen historian suurimpia satsauksia.

– Haluamme jatkuvasti laajentaa palveluntarjontaamme ja auttaa jäseniämme työelämän erilaisissa kiemuroissa. Ikävät työsuhdeongelmat koskettavat onneksi vain suhteellisen pientä osaa palkansaajista – mutta silloin, kun tilanne osuu kohdalle, on asiantuntevan juristin apu tarpeen, Ilona Kangas sanoo.

Lakikaveri-palvelu sisältyy YTK-Yhdistyksen jäsenmaksuun, joka vuonna 2022 on 22 euroa. Lakikaveriin kuuluva juristin selvityspalvelu on jäsenen käytössä, kun tämä on kuulunut yhdistykseen kuusi kuukautta.

– YTK-Yhdistykseen kuuluu jo noin puolet Yleinen työttömyyskassa YTK:n jäsenistä. Vuonna 2005 perustetun yhdistyksen jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti joka vuosi, ja uskomme, että kasvu jatkuu vähintään samalla tahdilla työelämän muuttuessa, Kangas sanoo.

Katso myös

Suomen ja Viron välisen merirahdin vienti kasvoi viime vuonna

Viron merkitys Suomen viennille on kasvanut ja kasvaa tulevaisuudessakin muun muassa Venäjä-kaupan vähentymisen ja pohjois-etelä-suunnan …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x