Sähköpyörät ovat myös varkaiden suosiossa

Varastettujen polkupyörien kappalemäärät kääntyivät viime vuonna laskuun, mutta vakuutuksesta korvattujen pyörien yhteenlaskettu arvo nousi. Poliisin tietoon tuli viime 19 600 varastettua pyörää ja vakuutusyhtiöille ilmoitettiin viime vuonna noin 16 900 varastettua polkupyörää.

Vakuutuksesta korvattujen pyörien yhteenlaskettu arvo on 7,6 miljoonaa euroa. Edellisvuonna arvo oli 6,7 miljoonaa. Finanssiala ry:n turvallisuusasiantuntija Aku Pänkäläinen arvioi, että korvausmäärän kasvu johtuu ainakin osittain sähköpyöristä. Pänkäläinen sanoo, että noin 2 prosenttia varastetuista pyöristä oli sähköpyöriä. Aiemmilta vuosilta sähköpyörien osuutta ei ole saatavilla.

”Kallein varastettu menopeli oli arvoltaan lähes 6 500 euroa. Rosvot ovat oppineet valitsemaan kohteensa tarkkaan.”

Sähköpyörä on varkaalle houkutteleva kohde, sillä ne ovat perusfillareita reilusti kalliimpia. Laadukkaan sähköpyörän hinnat lähtevät 1 500 eurosta. Sekä sähköpyörä että tavallinen kannattaa aina pysäköitäessä kahlita kiinteään esineeseen ja lukita kahdella lukolla.

”Runkolukko estää pyörällä ajamisen. Kaarilukolla kiinnitettyä pyörää taas ei voi napata olalle ja kantaa pois”, Pänkäläinen sanoo. Kaikki varkaudet pitäisi aina ilmoittaa poliisille, vaikkei haluaisikaan korvauksia. Siten saataisiin tarkempia tietoja pyörävarkauksista, mikä helpottaisi niiden selvittämistä.”

”Pyörä kannattaa lukita huolellisesti, vaikka vakuutukset olisivatkin kunnossa. Vakuutus korvaa, mutta ei tuo varastettua pyörää välittömästi takaisin. Ajokausi katkeaa ikävästi, kun fillari lähtee rosvojen matkaan”, Pänkäläinen summaa.”

Lukitsemisen lisäksi pyörässä olevat yksilölliset tunnistetiedot kannattaa ottaa talteen. Lisäksi itse pyörä kannattaa valokuvata, niin takaisinsaannin mahdollisuus kasvaa.

Katso myös

Suositus hoiva-avustajan työstä on uudistettu

Hoiva-avustajan koulutusta, osaamisvaatimuksia ja tehtävänkuvaa koskeva suositus on päivitetty. Hoiva-avustajan koulutus kiinnostaa opiskelijoita, ja sen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x