Pääsiäisliikenne Lounais-Suomessa

Lounais-Suomen poliisi on valvonut pääsiäisliikennettä. Tienkäyttäjiä on valvottu tutkakalustolla ja alkometreillä. Rattijuopumusten ja törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrä on ollut murheellinen.

Kiirastorstain ja pääsiäissunnuntain välisenä aikana Lounais-Suomen poliisin partiot ovat käsitelleet 80 liikenneturvallisuuden vaarantamista, 18 törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista, 12 rattijuopumusta, 14 törkeää rattijuopumusta.

​​​​​​​Kevättä kohti kuivunut tieverkko on saanut jotkut kuljettajat myös kokeilemaan autojensa suorituskykyä. Joistakin autoista sitä on löytynytkin. Viime yönä Turun ohitustiellä mitattiin kahdelle keskenään kilpailleelle kuljettajalle 240km/h nopeudet 80km/h rajoitusalueella. Poliisi ajoi molemmat kiinni.

Noin 50 pääsiäiskuljettajaa on menettänyt Lounais-Suomen alueella ajo-oikeutensa pyhien aikana, heistä peräti kaksitoista pelkästään yhden illan aikana.

Huolestuttavana seikkana kokonaisuudessa näkyy törkeiden tekomuotojen suuri osuus. Mitatuista ylinopeuksista noin viidennes on ollut huomattavia, tuottaen vakavaa vaaraa tienkäyttäjille. Rattijuopumuksista yli puolet on ollut törkeitä, kertoen kuljettajan vahvasta päihtymyksestä.

Valvontaa suunnataan sinne missä sen tarvetta havaitaan. Pääsiäisen vietto jatkuu vielä, ja paluuliikenne käynnistyy tänään ja huomenna.

Lounais-Suomen poliisi lupaa, että tienkäyttäjille tarjotaan lopun pääsiäisen aikana hyvät mahdollisuudet päästä poliisin asiakkaaksi. Asiakkuudelta voi välttyä helposti, kun malttaa palata pääsiäisen vietosta järkevästi ja selvin päin.

Katso myös

Turku purkaa käytöstä poistettuja koulu- ja päiväkotirakennuksia

Turun kaupunki investoi vahvasti tulevina vuosina koulujen ja päiväkotien uudisrakennuksiin. Kuluvan talven aikana kaupunki purkaa …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x