Huoltaja voi asioida lapsen puolesta Omaolossa

Huoltaja voi nyt tapahtuneiden muutoksien jälkeen asioida 1–14-vuotiaan lapsen puolesta Omaolossa. Puolesta-asiointi mahdollistaa huoltajalle koronavirustaudin oirearvion täyttämisen ja lomakkeen tietojen lähettämisen terveydenhuoltoon. Myös suora ajanvaraus Omaolon kautta on mahdollista, jos ajanvaraus on käytössä omalla alueella.

15-vuotta täyttänyt henkilö voi tehdä koronavirustaudin oirearvion itsenäisesti kirjautuen Omaoloon pankkitunnuksillaan tai sähköisellä henkilökortilla. Puolesta-asiointi mahdollistaa huoltajan ja lapsen tai lapsien koronavirusoirearvion täyttämisen Omaolossa yhdellä asiointikerralla. Omaolo ilmoittaa, kenen puolesta asukas on kullakin hetkellä asioimassa.

Omaoloa käyttäneet vanhemmat ovat olleet harmistuneita siitä, että lapsen asioita ei ole aikaisemmin voitu hoitaa Omaolon kautta. Ennen mahdollisuutta puolesta-asiointiin, vanhemmat ovat joutuneet varaamaan lapselleen erikseen ajan koronavirustestiin puhelimitse koronavirusneuvonnasta.

Lapsen puolesta-asiointi Omaolossa on turvallista, sillä käytössä on vahva tunnistautuminen. Vahva tunnistautuminen on toteutettu yhteistyössä Digi- ja Väestötietoviraston (DVV) kanssa. Lisäksi käytössä on DVV:n Valtuudet-palvelu. Valtuudet-palvelun avulla terveydenhuolto voi ajantasaisesti varmistua siitä, että tietoja lähettäneellä huoltajalla on oikeus asioida lapsen puolesta, sillä palvelu tarkistaa huoltajuuden suoraan väestötietojärjestelmästä.

Mikä Omaolo?

Omaolo on sosiaali-, terveyden- ja suun terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee oma- ja itsehoitoa sekä ohjaa tarvittaessa tarkoituksenmukaisen avun piiriin. Omaolo tavoittaa jo yli puolet Suomen asukkaista. Lähtökohtana on sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintamallien uudistaminen. Palvelun avulla voi arvioida, millaista hoitoa tarvitsee ja saada ohjauksen kunnan palveluiden piiriin.

Omaolosta löytyy terveydentilaa kartoittavia oirearvioita ja terveystarkastus sekä kokonaisvaltaista hyvinvointia edistäviä hyvinvointivalmennuksia. Sosiaalihuollon palveluarvioiden avulla voi selvittää oikeuttaan ko. palveluihin. Palvelua kehitetään yhteistyössä DigiFinlandin, Kustannus Oy Duodecimin sekä kaikkien palvelun käyttöönottaneiden kuntien, kaupunkien ja sairaanhoitopiirien kesken.

Katso myös

Miten influenssan ja koronan erottaa toisistaan

Influenssan, koronaviruksen ja tavallisen flunssan aiheuttamat oireet voivat muistuttaa paljon toisiaan. Kausi-influenssalla tarkoitetaan A- ja …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Eniten ääniä saaneet
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x