Peruskorjauttu museon ja kirjaston yhteinen rakennuskokonaisuus. (Kuva: Wille Markkanen)

Kantti tuo Leonardo da Vincin nerouden Kuopioon

Kuopion museo avataan peruskorjauksen ja laajennuksen jälkeen yleisölle 19.2.2021. Samalla avautuu museon ja kirjaston yhteinen rakennuskokonaisuus Kantti. Kuopion museo avautuu kahdessa vaiheessa. Helmikuussa avautuvat uusi vaihtuvien näyttelyiden tila, museokauppa, työpajatilat sekä kahvila. Museon vanha puoli ja kulttuurihistorialliset sekä luonnontieteelliset näyttelyt avataan vuodenvaihteessa 2021–2022.

Avajaisnäyttely, L3DNARDO DA VINCI, on kansainvälinen kiertonäyttely, joka on ensimmäistä kertaa esillä Suomessa. Näyttelyssä perehdytään Leonardo da Vincin elämään, keksintöihin ja koneisiin. Tunnetuimpien taideteosten jäljennöksiä on esillä myös Kuopion taidemuseossa. Näyttely jatkuu 12.9.2021 asti.

L3DNARDO DA VINCI tarjoaa unohtumattoman kokemuksen, jossa teknologia ja innovaatio hämmästyttävät ja yllättävät. Leonardo itse ilmestyy Kuopion museoon kolmiulotteisena hologrammina, keksinnöt heräävät henkiin lisätyn todellisuuden avulla ja virtuaalilaseilla lennetään renessanssin ajan maailmassa. Näyttely levittäytyy myös Kuopion taidemuseoon, jossa on esillä 12 jäljennöstä Leonardon tunnetuimmista taideteoksista. Renessanssiajan ja da Vincin vaikutuksista päästään kuulemaan myös Kuopion pääkirjaston puolella järjestettävissä tilaisuuksissa.

Uudistettu Kuopion museo yhdistyy uudisrakennuksella Kuopion pääkirjastoon. Yhdessä ne muodostavat Kantin, tiedon ja tarinoiden korttelin. Tapahtumat ja palvelut yhdistävät luontoa, kulttuurihistoriaa ja kirjaston sisältöjä. Museon ja kirjaston tietoaineistot täydentävät toisiaan: museonäyttelyssä ajankohtaisesta ilmiöstä on koostettu moniaistinen ja toiminnallinen kokonaisuus, johon kirjallisuuskeskustelut ja -tapahtumat sekä kirjastoaineistot tuovat uusia näkökulmia. Tavoitteena on antaa kävijälle uusia oivalluksia sekä auttaa häntä ymmärtämään omia juuriaan ja ympäristöään. Uusia palveluita kehitetään entistä enemmän yhteistyössä yleisön kanssa.

Katso myös

Kirjalansalmen sillan liikkeet ovat lisääntyneet

ELY-keskus vetoaa raskaan liikenteen kuljettajia noudattamaan Kirjalansalmen sillalle asetettuja liikennerajoituksia. Sillalla on havaittu raskaiden ajoneuvojen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x