Kuvituskuva.

Huoltovarmuuskeskus ja UPM yhteistyöhön

Huoltovarmuuskeskus (HVK) ja metsäkonserni UPM ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen mahdollisuudesta hankkia merkittävä määrä suojaimia Kiinasta. Sopimuksen mukaan UPM:n hankintaorganisaatio etsii suojainten toimittajat ja neuvottelee toimitusehdot.

Yhteistyö voi jatkossa koskea myös muita tuotteita. Päätöksen toimittajasta ja tilauksesta sekä varsinaisen hankinnan tekee kaikissa tapauksissa HVK. UPM toimii asiassa yleishyödyllisessä tarkoituksessa, eli on asettanut hankinta-ammattilaisiaan HVK:n käyttöön eikä ota avustamisesta korvausta.

HVK ja työ- ja elinkeinoministeriö olivat yhteydessä UPM:ään joitakin viikkoja sitten ja tiedustelivat mahdollisuutta tehdä yhteistyötä. UPM on hankkinut näytesuojaimet yli kymmeneltä esivalitulta toimittajalta ja suojaimia on testattu VTT:llä. Kaikki testatut tuotteet ovat olleet vaatimukset täyttäviä kirurgisia suu-nenäsuojaimia. Hankintaprosessi on noudattanut UPM:n hankintakäytäntöjä. Ottaen huomioon olosuhteet markkinoilla, UPM on pyrkinyt edistämään asiaa mahdollisimman ripeästi. UPM on toiminut yli 20 vuotta Kiinassa, missä yhtiöllä on erikoispaperitehdas ja tarralaminaattitehdas Changshussa.

– Koronapandemian aikana terveydenhuollon käyttöön tulevien suojavarusteiden saatavuus on vaikeutunut. Huoltovarmuuskeskus pitää erittäin arvokkaana sitä yhteistyötä, mitä suomalaisten Kiinassa toimivien yritysten kanssa on suojavarusteiden saatavuuden parantamisessa saatu aikaan. Kiitokset UPM:lle hyvin sujuneesta yhteistyöstä. UPM:n asiantuntijoiden vahva sitoutuminen ja työpanos ovat tukeneet hienolla tavalla Huoltovarmuuskeskuksen hankintojen edistämistä, sanoo Huoltovarmuuskeskuksen va. toimitusjohtaja Janne Känkänen.

Katso myös

Suomen ja Viron välisen merirahdin vienti kasvoi viime vuonna

Viron merkitys Suomen viennille on kasvanut ja kasvaa tulevaisuudessakin muun muassa Venäjä-kaupan vähentymisen ja pohjois-etelä-suunnan …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x