Uutisotsikot

Hallituksen ratkaisut parantavat matkailu- ja ravintola-alan kilpailukykyä

Hallituksen julkistamat päätökset parantavat matkailu- ja ravintola-alan kilpailukykyä. Toimialan kilpailukyky on heikentynyt merkittävästi viime vuosina veronkorotusten ja ripeän kustannusten nousun vuoksi. Tämä on vähentänyt alan palveluiden kysyntää ja työllisyyttä.

Työvoimavaltainen matkailu- ja ravintola-ala kiittää erityisesti päätöksiä perhevapaan kustannusten tasaamisesta, työnantajien sosiaaliturvamaksujen alentamisesta ja sairauspäivien alennetusta maksuvelvollisuudesta. Matkailu- ja ravintola-ala on erittäin työvoimavaltainen ala, jonka työntekijöistä reilusti yli puolet on naisia. Hallituksen päätöksellä tasata perhevapaan kustannuksia tuetaan naisvaltaisten toimialojen palkkaamisedellytyksiä.

Toimitusjohtaja Timo Lappi.
Toimitusjohtaja Timo Lappi.

– Hallituksen esittämät päätökset ovat kädenojennus matkailu- ja ravintola-alalle. Myös sunnuntaikorvausten pienentäminen neljäsosalla on oikeansuuntainen toimenpide, MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi sanoo.

Sairauspäivien alennettu maksuvelvollisuus on työvoimavaltaiselle palvelualalle erittäin tervetullut muutos, samoin kuin sosiaaliturvamaksujen alentaminen.

Suomi on kallein euromaa. Edellisellä vaalikaudella kulutusveroja korotettiin yli 2,5 miljardilla eurolla mikä heikensi merkittävästi kotimaista kysyntää. Hallituksen päätös olla korottamatta arvonlisäveroa on välttämätöntä kovista kustannuksista ja heikosta ostovoimasta kärsivälle matkailu- ja ravintola-alalle.

– Hallituksen ehdollisena esittämä miljardin euron ansiotulojen veronkevennys olisi äärimmäisen tärkeä päätös tämänpäiväisten päätösten lisäksi, Lappi sanoo.
MaRan jäsenyritykset työllistävät noin 60 000 henkilöä.

Katso myös

Suomen kasvava velkaantuminen luo riskejä talouteen

Valtiovarainministeriön raportin arvion mukaan kestävyysvaje eli julkisen talouden tulojen ja menojen ero pitkällä aikavälillä on …

Kommentoi