Föri siirtyy telakalle vuosihuoltoon

Turun kaupunkilautta Föriä huolletaan 8.-13.4.2021. Lautta hinataan telakalle Turun Pansioon torstaiaamuna 8.4. Förin tilalla ajaa m/s Ruissalo normaalin aikataulun mukaisesti. Vapunpäivästä alkaen Föri alkaa liikennöidä kesäaikataulun mukaisesti.

Telakoinnin yhteydessä Förin pohja ja kansi maalataan ja aluksen vedenalaiset osat tarkastetaan ja huolletaan. Huoltokatkoksen ajan Förin tilalla liikennöivä m/s Ruissalo voi kuljettaa kerralla 50–75 jalankulkijaa. Se ei voi ottaa kyytiin polkupyöriä, lastenvaunuja tai pyörätuoleja.

Föri on Suomen vanhin jokapäiväisessä ammattiliikenteessä oleva kulkuneuvo. Se on valmistunut vuonna 1903 ja käyttöönotto tapahtui 1904. Lautta on rakennettu Turussa Ab Vulcanin telakalla.

Kettinkivetoinen lautta toimii sähkömoottoreilla. Virta sähkömoottoreihin tulee akuista, jotka ladataan öisin rantalatausasemassa Förin ollessa laiturissa. Alun perin Förissä oli höyrykone, joka dieselöitiin vuonna 1953. Dieselmoottorit vaihdettiin sähkömoottoreihin vuonna 2017. Föriin mahtuu kerrallaan maksimissaan 75 matkustajaa.

Katso myös

Esitutkinta huumausaineiden maahantuonnista valmistui

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa epäillään kaksoiskansalaisen järjestelleen yli 300 kiloa huumausaineita Suomeen. Epäilty …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x