Euroopan parlamentin liikenne- ja viestintävaliokunta äänesti maanantaina 4.3. lakialoitteesta, joka lopettaisi kellojen siirtelyn EU-maissa. Valiokunta tukee kellojen siirtelyn lopettamista vuoteen 2021 mennessä, mutta ei ota kantaa kumpaan aikaan jäsenmaiden tulisi jäädä pysyvästi.
Aikavyöhykkeestä päättäminen on kunkin jäsenmaan käsissä. Liikenne- ja viestintävaliokunnan ehdotuksen mukaan jäsenmaiden tulee huhtikuussa 2020 ilmoittaa mitä normaaliaikaa aikovat noudattaa. Jäsenmaat, jotka jäävät pysyvään kesäaikaan siirtävät kelloja viimeisen kerran maaliskuussa 2021 ja jäsenmaat, jotka jäävät pysyvään talviaikaan lokakuussa 2021.
Parlamentti peräänkuuluttaa jäsenmailta koordinoitua lähestymistapaa tulevien aikajärjestelyjen osalta. Euroopan komission tulee seurata jäsenmaiden koordinaatiota. Jos komissio katsoo, että jäsenmaiden tulevat aikajärjestelyt voivat merkittävästi ja pysyvästi haitata sisämarkkinoiden toimintaa, voi komissio siirtää direktiivin voimaantuloa vuodella eteenpäin vuoteen 2022.
Jäsenmaiden tulee koordinoida aikajärjestelynsä, jotta EU:n sisälle ei synny epäloogisia aikavyöhykkeitä. Sisämarkkinoiden toiminnan turvaaminen on keskeistä.
Komission alkuperäisen esityksen mukaan kellojen siirtely olisi loppunut jo tänä vuonna. Seuraavaksi asia etenee parlamentin täysistunnon äänestettäväksi vielä tämän kevään aikana.