torstai , elokuu 22 2019
Uutisotsikot
Koti / Asuminen & rakentaminen / Kausivaloiksi sopivat LEDit

Kausivaloiksi sopivat LEDit

Joulun aika merkitsee monille pidempää ajanjaksoa kuin varsinaiset joulunpyhät. Siihen kuuluvat olennaisena osana kodin koristelu, lahjojen paketoiminen ja monenlaiset muut jouluvalmistelut leipomisesta kaappien siivoukseen jo marraskuun pimeydestä alkaen. Erilaisilla valosarjoilla saa iloa, eloa ja jouluista tunnelmaa pimeyden keskelle.

Ulkovalaistus muuttaa piha-alueen kauniiksi joulukorttimaisemaksi. Valosarjojen ripustaminen on helppoa ja mukavaa, ja siitä voi tehdä vaikka oman ohjelmanumeronsa perheen pienimpiä ajatellen.

Valoa taloudellisesti

Talven pimeyden taltuttamiseen tarvitaan paljon valoja, mikä voi näkyä jälkikäteen sähkölaskussa. Sähkölasku kiittää, kun hankit hyvän ajastimen, joka sytyttää jouluvalot ja valaisimet itse määrittämäksesi ajaksi ja sammuttaa ne sitten puolestasi.

Toinen tapa pienentää sähkölaskua on LED-valot- ja lamput. Aiemmin ne kokivat vastustusta kylmän ja steriilin valonsa vuoksi, mutta nopean tuotekehityksen ansiosta LED-lamppuja saa nykyään paljon myös hehkulampun tapaisessa lämpimän kellertävässä sävyssä. LED-valoilla on useita muitakin etuja, kuten värisemättömyys, kestävyys, ympäristöystävällisyys ja energiansäästävyys. Kun vanhojen hehkulamppujen tuottamasta energiasta 95 % kului lämmön tuottamiseen ja loput 5 % tuotti valoa, on LED-lampun valontuotanto noin 80 %. On arvioitu, että muutaman vuoden kuluttua käytetään ainoastaan LED-lamppuja ja hehku- ja halogeenilampuista luovutaan Euroopassa kokonaan.

LEDit ovat kalliimpia kuin muut lamput, mutta samalla ne ovat erittäin kestäviä. LED-lamppu voi kestää useita kymmeniä vuosia ja tiensä päähän tultuaan valo alkaa heiketä vähitellen. LED-lamput eivät kuumene käytössä, kuten hehku- ja halogeenilamput, joten niitä voi hyvin käyttää myös lämpöherkissä paikoissa, kuten piparkakkutalon koristelemisessa ja paperisen joulukoristeen sisällä. Myös perinteiset joulukuusenkynttilät saa modernilla tekniikalla, eli LED-valoilla, varustettuina.  Muistathan käyttää ulkona sinne sopivia valaistustuotteita ja valita sisäkäyttöön omansa.

Katso myös

Askeläänten mittauksessa kytketään kokemukset ja rakenteiden ominaisuudet toisiinsa

Askeläänet ovat erilaisia asumisesta syntyviä, lattiaan kohdistuvien iskujen tuottamia ääniä. Esimerkkejä näistä ovat esineiden putoaminen …

css.php