Yhdysvaltalainen pankki tilasi virusvapaita huoneita

Suuri amerikkalainen pankki on tilannut suomalaisyritykseltä yli 200 erikoishuonetta. Suomalainen Vetrospace yhtiö on kehittänyt turvallisia, virusvapaita huoneita kohta vuoden. Niissä pystytään erikoistekniikan avulla hävittämään kaikki haitalliset ilmanpuhtaudet, myös virukset, kuten korona-virus.

Huoneissa käytettävä CME-tekniikka tuhoaa 99,9 prosenttia ilman ja pintojen epäpuhtauksista. Tutkimusten mukaan myös koronavirus tuhoutuu Vetrospacen huoneissa. Yli 200 patentoitua tilaa sisältää muun muassa 140 virusvapaata puhelintilaa ja kokoustilat patentoidulla Vetrospace CME tekniikalla, Vetrospacen toimitusjohtaja Jouko Urpolahti kertoo.

– Tilaus on merkittävä päänavaus Yhdysvaltojen markkinoille. Tilaaja lukeutuu maailman suurimpiin rahoitusalan konserneihin, sillä on yli 90 miljoonaa asiakasta. Konserni asennuttaa patentoidut puhdastilamodulit Texasissa sijaiseviin uusiin toimitiloihinsa. Toimitukset alkavat 1.2.2021, Urpolahti kertoo.

Huoneita valmistetaan Turun lähellä Littoisissa yhtiön tiloissa. Yrityksen virusvapaat huoneet ovat maailmanlaajuisesti ainutlaatuisia. Vetrospacen huoneissa käyttämä teknologia on patentoitu niin Suomessa kuin kansainvälisesti.

– Amerikkalaisyhtiön johto tutustui Vetrospace tiloihin tammikuussa 2020 New Yorkissa sijaitsevassa näyttelytilassamme. Tekniikka ja laatu vakuuttivat vierailijat ja yhteistyö aloitettiin saman tien. – Yhdysvalloissa on tälläkin hetkellä meneillään asennustyöt jo aikaisemmin marraskuussa 2020 tilatun USA:n valtion projektin tiimoilta. USA:sta onkin tulossa tärkein vientimaamme, jatkaa toimitusjohtaja Jouko Urpolahti.

Aiemmin syksyllä HUS:n Espoon synnytyssairaalassa otettiin käyttöön Vetrospacen kehittämät ja rakentamat virusvapaat toimenpide- ja lepohuoneet. Myös Sipoon kunta on asennuttanut lukuisia Vetrospacen huoneita uuteen Kuntalaan.

Katso myös

Suomen ja Viron välisen merirahdin vienti kasvoi viime vuonna

Viron merkitys Suomen viennille on kasvanut ja kasvaa tulevaisuudessakin muun muassa Venäjä-kaupan vähentymisen ja pohjois-etelä-suunnan …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x