Kamera tunnistaa sähköpotkulautailijan kypärän

Voi on ottanut käyttöön kypäräselfie-toiminnon, joka tunnistaa onko käyttäjällä sähköpotkulautaa avatessaan kypärä päässään ja antaa etuja kypärän käyttäjälle.

Kypäräselfie-toiminto tunnistaa 95 prosentin varmuudella käyttääkö sähköpotkulaudan vuokraava henkilö kypärää vai ei. Käyttäjällä on mahdollisuus avata sähköpotkulauta ottamalla selfie kypärän kanssa. Kypärän käyttäjä palkitaan kanta-asiakaspisteillä, joilla saa matkoista alennuksia.

– Kyseessä on yksi uusi keino, jolla haluamme edistää sähköpotkulautojen turvallista käyttöä. Toinen innovaatiomme on niin sanottu aloittelijatila, joka on valittavissa sovelluksestamme. Se rajaa automaattisesti nopeuden enintään 15 kilometriin tunnissa, Voi Technologyn operatiivisesta toiminnasta Suomessa vastaava Reetta Alastalo sanoo.

Voi esitteli syyskuussa myös reaktiotestin, jonka avulla yhtiö haluaa hillitä humalassa ajoa sähköpotkulaudoilla. Kahden kuukauden kokeilujakson jälkeen yhtiön datasta käy ilmi, että suomalaisista vain joka kymmenes ei ole läpäissyt testiä, vaikka sitä on varsin ahkerasti ilta-aikaan tehtykin.

Suomalaisten testissä reputtaneiden määrä on linjassa pitkälti muiden Pohjoismaiden kanssa. Voi jatkaa reaktiotestinsä kehittämistä datan perusteella.

– En pidä huonona sitä, että ihmiset ovat epäonnistuneet testistä. Päinvastoin, sen ansiosta käyttäjät ymmärtävät, jos he eivät ole ajokunnossa. Toisaalta pohdimme toki, onko testi ollut liian helppo suorittaa tai onko humalassa ajo aiempaa luultua harvinaisempaa. Sähköpotkulaudoilla humalassa ajoa on mahdotonta estää ja lopullinen vastuu on aina käyttäjällä. Testi on kuitenkin osoittanut, että se voi vähentää humalassa ajoa lisäämällä ihmisten tietoisuutta omasta tilastaan, Alastalo sanoo.

Katso myös

Suomen ja Viron välisen merirahdin vienti kasvoi viime vuonna

Viron merkitys Suomen viennille on kasvanut ja kasvaa tulevaisuudessakin muun muassa Venäjä-kaupan vähentymisen ja pohjois-etelä-suunnan …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x