Poliisi perustaa ryhmän tutkimaan ihmiskauppaa

Helsingin poliisilaitokselle perustetaan ihmiskaupparikosten paljastamiseen ja tutkimiseen keskittyvä ryhmä. Ryhmä tulee toimimaan tiiviissä yhteistyössä keskusrikospoliisin, valtakunnallisen ihmiskaupparikostorjunnan asiantuntijaverkoston sekä muiden viranomaisten ja yhteistyötahojen kanssa.

– Valtakunnallinen tutkintaryhmä hankkii tietoa, paljastaa ja tutkii valtakunnalliset rikokset ja tukee muita yksiköitä sekä torjuu rajat ylittävää rikollisuutta yhteistyössä keskusrikospoliisin kanssa. Poliisilla tulee olemaan kaksi nimettyä ihmiskaupparikostutkijaa jokaisessa poliisilaitoksessa. Olen todella iloinen siitä, että ensi vuonna 20 henkilötyövuotta voidaan kohdistaa ihmiskaupan vastaiseen työhön. Valtakunnallinen ryhmä myös auttaa maakunnissa työskenteleviä rikostutkijoita, eli kukaan tutkija ei jää yksin, toteaa poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen.

Toimenpideohjelmalla koordinoidaan ihmiskaupan vastaista työtä

Parhaillaan valmistellaan hallitusohjelman mukaisesti ihmiskaupan vastaista poikkihallinnollista toimintaohjelmaa. Sen tavoitteena on edistää ihmiskaupan tunnistamista ja ilmituloa, tehostaa rikosvastuun toteutumista, parantaa ihmiskaupan uhrien asemaa sekä ehkäistä ja vähentää ihmiskauppaa. Toimenpideohjelman on tarkoitus valmistua vuoden 2021 alussa ja sitä valmistelee oikeusministeriön asettama työryhmä.

Ohjelmassa tuodaan esiin laaja joukko kehittämistoimenpiteitä, jotka liittyvät mm. viranomaiskäytäntöjen, -ohjeistusten ja -yhteistyön kehittämiseen sekä tiedonvaihdon parantamiseen, koulutuksen lisäämiseen, koulutus- ja opetusmateriaalin laatimiseen sekä viranomaisten ja järjestöjen välisen yhteistyön tukemiseen. Yksi toimintaohjelman painopistealueista on ihmiskaupan vastaisen työn valtavirtaistaminen ja koordinaation vahvistaminen. Ohjelman avulla pyritään sitouttamaan ja vahvistamaan yhteistyötä eri toimijoiden välillä.

Katso myös

Digitaalisen identiteetin lompakko tulee vuonna 2026

Valtiovarainministeriö on asettanut hankkeen ohjaamaan kansallisen digitaalisen identiteetin lompakon toteuttamista. Teknisestä toteutuksesta vastaa Digi- ja …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x