Koiran oikea ravinto parantaa suorituksia

Työ- ja urheilukoiran ravinto ja fyysinen harjoittelu kulkevat käsi kädessä. Mikäli jompikumpi tehdään väärin, ei saavuteta parasta mahdollista suorituskykyä, sanoo alan johtava asiantuntija professori Dominique Grandjean Alfortin eläinlääketieteellisestä korkeakoulusta.

Ravinnon vaikutuksista koiran suoritukseen on tutkittu jo vuosikymmenien ajan. Grandjeanin mukaan oikeanlainen ravinto on tärkeää koiran elimistön ja aineenvaihdunnan moitteettomalle toiminnalle. Pelkkä oikeanlainen ravinto ei kuitenkaan riitä, vaan tulee tietää, miten koiraa ruokitaan ennen ja välittömästi suorituksen jälkeen, sekä sen aikana. Oikeanlainen ravinto oikeaan aikaan parantaa koiran suorituskykyä sekä ennaltaehkäisee fyysiseen harjoitukseen liittyvien ongelmien, kuten suolistovaivojen ja tuki- ja liikuntaelinvammojen riskiä.

Professori Grandjean muistuttaa, että työ- ja urheilukoiran parhaan suorituskyvyn tukemiseen vaikuttaa myös riittävä lepo sekä ihmisen ja koiran välinen suhde. Suhde määrittelee työskenteleekö koira halutulla tavalla. Suhde on tärkeä kaikissa koiraharrastamisissa, niin veto- kuin agilitykoirien kanssa työskenneltäessä.

Professori Dominique Grandjean
Professori Dominique Grandjean

Geneettisen valinnan kehittämisen parissa on vielä runsaasti tehtävää. Luultavasti eniten on tutkittu veto- ja opaskoiria.

Tärkeimpien osa-alueiden ymmärtäminen johtaa oikeiden asioiden tekemiseen – ja sitä kautta ammattimaiseen työ- ja urheilukoiran suorituskyvyn parantamiseen.

Koiraharrastaminen lisää suosiotaan ja koirien kanssa harrastetaan yhä aktiivisemmin ja monipuolisemmin.

Katso myös

Pahoinpitelyistä epäillyt yhä nuorempia

Pahoinpitelyistä epäillyn yleisin ikä on laskenut edellisen kolmen vuoden aikana selvästi aiemmasta. Vuosina 2021–2023 epäillyn …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x