Nuoret suosivat WhatsAppia – Facebook laskussa

Nuori viettää sosiaalisen median parissa keskimäärin 15–20 tuntia viikossa. Suosituin ajankohta palvelujen käytölle on illalla klo 18–21. Nuorten käyttämissä palveluissa ykkössijaa pitää hallussaan viestintäpalvelu WhatsApp. Seuraavaksi suosituimpia palveluja ovat YouTube, kuvapalvelu Instagram ja Snapchat. Facebook on kuudenneksi suosituin palvelu.

Facebookin käyttö näyttää nyt hiipuvan koko ikäryhmässä. Vuonna 2013 vastaajista 92 % käytti Facebookia. Vielä vuonna 2016 vastaajista 81 % käytti Facebookia, nyt lukema on 57 %, some ja nuoret 2019 -kyselyn mukaan.

Facebookin ja Snapchatin käyrät ovat melkein päinvastaiset, eli Snapchatin käyttöaste näyttää romahtavan 23 ikävuoden jälkeen. Facebookin käyttöaste nousee hiljalleen kärkitiloille yli 19-vuotiailla. YouTube ja WhatsApp ovat tasaisesti suosituimmat palvelut melkein jokaisella kyselyssä mukana olleella ikäluokalla. 24- ja 25-vuotiaiden kohdalla Facebook on WhatsAppin jälkeen toiseksi suosituin palvelu. Facebook ei ole enää suosituin palvelu missään ikäryhmässä.

Eniten aikaa vietetään seuraavissa palveluissa; Snapchat, YouTube, Instagram, WhatsApp, Facebook ja Reddit. Tärkeimmät somepalvelut ovat Snapchat, WhatsApp, Instagram ja YouTube. Keskustelut käydään mieluiten yksityiskeskusteluissa.

Reilut 75 % vastaajista ymmärsi täysin, että sisällöt ovat löydettävissä esimerkiksi Googlen haun kautta vuosienkin jälkeen. Vapaassa sanassa ja opetukseen liittyvässä kysymyksessä tämä asia koettiin erittäin ajankohtaisena. Kaikki eivät tiedosta, minkälaista vahinkoa epäasialliset sisällöt voivat aiheuttaa joko käyttäjälle itselleen tai sisällön kohteelle.

Vajaa neljännes on mielestään kokenut ainakin jonkinasteista kiusaamista sosiaalisen median palveluissa. Vain reilut kaksi prosenttia kertoo kiusanneensa toisia. Yli 75 % on ei ole millään tavalla kiusannut toisia. Kuitenkin yli 60 % on omasta mielestään nähnyt sosiaalisessa mediassa toisten kiusaamista. Lähes 70 % nuorista haluaisi sosiaalisen median opetusta kouluihin ja oppilaitoksiin.

Some ja nuoret 2019 on koko maan kattava, verkkokyselyyn perustuva 13-29 –vuotiaille suunnattu katsaus nuorten sosiaalisen median käytöstä. Kyselyyn vastasi 6247 nuorta.

Katso myös

Poliisiliitot: ”Ruotsin tilanteesta” on tullut Pohjoismaiden tilanne

Pohjoismaisten poliisijärjestöjen jäsenet joutuvat kohtaamaan yhä tukalammassa tilanteessa vakavaa rikollisuutta, toteavat pohjoismaisten poliisiliittojen puheenjohtajat yhteisessä …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Eniten ääniä saaneet
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x