Uutisotsikot

Mansikan pääsatokausi alkanut eteläisessä Suomessa

Pitkään jatkuneet suotuisat säät ovat saaneet mansikan satokauden kunnolla käyntiin eteläisessä osassa maata. Kypsyminen etenee päivä päivältä yhä pohjoisemmaksi mentäessä. Ensimmäiset marjat on poimittu jo Keski-Suomen korkeudella.

Mansikoita myydään tiloilta, kaupoista, toreilta ja marjanmyyntipisteistä. Myös itsepoiminta on marjatiloilla käynnistynyt ja on tänä vuonna erityisen suosittua.

Kotimaiset mansikat ovat tällä hetkellä laadukkaita ja hyvin makeita. Makeimmat mansikat syntyvät, kun yö- ja päivälämpötilojen ero on suuri. Helteiset päivät ja viileät yöt saavat aikaan mansikalle sen ominaisen maun.

Mansikka on Suomen suosituin marja

Suomalaiset yhdistävät mansikat kesään ja lomakauteen. Mansikoiden kulutushuippu ajoittuu kotimaisen sadon kypsymisajankohtaan. Suuri osa mansikasta käytetään tuoreena, mutta myös pakastaminen ja säilöminen ovat pitäneet hyvin pintansa. Monen elämyksiä kaipaavan kesälomaohjelmaan kuuluu erottamattomana osana käynti itsepoiminta- ja suoramyyntitilalla. Marjatilat ovat enää harvoja paikkoja, joissa voi käydä vielä tutustumassa maatilan toimintaan.

Mansikan ostajan ja poimijan on syytä muistaa, että mansikka on herkkä marja, joka ei kestä rajua käsittelyä, eikä korkeaa lämpötilaa poiminnan jälkeen. Mansikka onkin syytä sekä tarjoilla että säilöä mahdollisimman tuoreena.

Katso myös

Matkustajalentojen kielto Iso-Britanniasta jatkuu

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on päättänyt jatkaa matkustajalentoliikenteen keskeytystä Isosta-Britanniasta Suomeen 18.1.2021 asti. Myös matkustajalentoliikenne …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *